22.04.2024
България Политика

Радан Кънев за ИТН: Чалгата в политиката сте

Аргументът на Трифонов е фалшив, а използването му е позорно! Това е чалгата в политиката!”. Така евродепутатът от ДБ Радан Кънев коментира в ефира на Нова нюз напускането на ИТН на коалицията и аргумента, който лидерът на партията Слави Трифонов използва – несъгласието по темата РСМ.

“Най-грозното нещо, което може да се случи в българската политика, е злоупотребата с многовековнатата национална трагедия за политически сили”, каза Кънев.

По думите му опозицията е постигнала целта си да раздели коалицията.

“След като опозицията постигна целта си правителството да няма мнозинство, топката отива в тях. Те могат да свалят кабинета. Няма такава заявка до момента, но могат да го направят”, смята евродепутатът. “Според мен не смеят да управляват под никаква форма”, заяви той и предложи скандинавският модел на управление. “Там винаги е кабинет на малцинството. Партията, която е спечелила изборите, с лидера си начело, договаря законодателната програма с опозицията”, каза Кънев, но поясни, че “тук трябва да се появи едно ново ниво на култура и от управляващите, и от опозицията”.

Той подчерта, че при евентуално ново управление на ГЕРБ и ДПС отново ще е нужен диалог с опозицията.

“На база поведението на лидера на ГЕРБ, не виждам нивото на политическа култура, което е необходимо на България. Виждам опасно махленско ниво, което би било търпимо в една безоблачна ситуация, но е много безотговорно в ситуация на дълбока криза, която той отрича”, каза Кънев.

По думите му “най-големият кошмар за държавата ни” би бил оставка на кабинета и нови избори. “Това по време на война и икономическа криза е кошмарен сценарий, който би показал, че българските политици са дълбоко негодни да изпълняват длъжността си”, заяви Радан Кънев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 

Related posts

Кампания призовава за дефибрилатори на обществени места

Дани Тренчева

Кирил Петков за интерконектора с Гърция

admin

„Пирогов“ с най-голям брой ваксинации за година

Дани Тренчева

Черна статистика

admin

Missed Connection: Donald Trump Jr. and Robert Mueller Cross Paths at Washington Airport

admin

Честваме деня на св. Григорий Богослов

Дани Тренчева

Leave a Comment