21.01.2022
Covid-19 България

Туристическият бизнес настоява за зелен сертификат за всички български граждани

Конфедерацията на българския туристически бизнес настоява зеленият сертификат да важи за всички български граждани.

От организацията заявиха подкрепата си за новото правителство, като изразиха готовност да работят с него за намирането на най-добрите решения за сектора.

Да се запази ставката от 9% ДДС в туризма настояват от Конфедерацията на българския туристически бизнес, да бъде продължена и мярката 60/40 при 20 на сто спад в оборота спрямо 2019 година, кредитите за туристическия бизнес да бъдат трансформирани в грантове.

Ричард Алибегов, председател на организацията, заяви:

„Също така доста спешна мярка е предприемане действия за изчистване на негативните практики с дружества за колективно събиране на отчисления на авторски права“.

От Конфедерацията на българския туристически бизнес предлагат позитивна и смислена информационна кампания за ваксинация, която да бъде стимулирана чрез ваучери.

От организацията настояват да се спази обещанието на служебното правителство при излизане от червена зона да отпадне зеления сертификат.

Сред предложенията са и нова стратегия за развитие на туристическата индустрия до 2032, както и Въвеждане на гаранционен фонд като алтернатива на застраховката за туроператорите.

Полина Карастоянова подчерта:

 „Според нас туристическата индустрия следва да разполага с бюджет от най-малко 100 000 000 лева за реализация на тези политики и цели, които сме заложили“.

Източник: БНР

Related posts

Ваксинираха срещу COVID-19 първите 10 деца у нас

Дани Тренчева

Само една партия не подаде в срок отчета си за изборите

Дани Тренчева

Никулден е!

Дани Тренчева

Турция започва да прилага собствената си ваксина

Дани Тренчева

Министърът на културата: В петък ще помолим ГЕРБ да се преместят от НДК

Дани Тренчева

Прокуратурата за „Хемус“: Не сме получили заповеди за арест, нито доказателства

Дани Тренчева

Leave a Comment