23.04.2024
България

Петков: Имаме информация за готвени провокации на протеста срещу зелените сертификати

Получихме информация, че хора от криминалния контингент ще се включат в протеста срещу зелените сертификати. Това заяви премиерът Кирил Петков от Брюксел. 

„На протеста ще има хора, които искат мерките да отпаднат, но просто са нетърпеливи и ще протестират. Цялото правителство иска отпадане на сертификатите. Но има и цяла група хора, която ще вземе участие в протеста, с цел провокации. МВР проверява всички сигнали по този случай“, обясни премиерът. 

Министър-председателят коментира и темата за напрежението около Украйна. По думите му Европа ще продължи да използва дипломатически способи за деескалация на напрежението в Украйна. Около това решение са се обединили членовете на ЕС, зави премиерът. 

„Всички сме заедно в Европа и не може да има разделение по общата ни позиция за Украйна. Продължаваме да използваме всички дипломатически начини за деескалация на напрежението. Обсъжда се и налагането на сакнции върху Русия, но темата не е на дневен ред“, обясни той. 
Министър-председателят Кирил Петков е в Брюксел, където ще участва в среща на членовете на Европейския съвет, както и в Срещата на върха между ЕС и Африканския съюз. 

Източник: NOVA

Related posts

Над 180 хил. изтегляния на приложението на НАП за проверка на касови бележки

Дани Тренчева

ЛЮБОПИТНО! Стопеното население в Пиринско реже 1 депутатски мандат, в 49-ото НС вече ще сме с 10

admin

Честваме паметта на Св. Климент Охридски

Дани Тренчева

Мартин Димитров: Пред очите ни се създава служебна президентска република

admin

ПСС: Лоши са условията за туризъм в планините днес

admin

От днес изплащат помощите за отопление

admin

Leave a Comment