19.04.2024
Covid-19 България

Туристическият бизнес настоява за зелен сертификат за всички български граждани

Конфедерацията на българския туристически бизнес настоява зеленият сертификат да важи за всички български граждани.

От организацията заявиха подкрепата си за новото правителство, като изразиха готовност да работят с него за намирането на най-добрите решения за сектора.

Да се запази ставката от 9% ДДС в туризма настояват от Конфедерацията на българския туристически бизнес, да бъде продължена и мярката 60/40 при 20 на сто спад в оборота спрямо 2019 година, кредитите за туристическия бизнес да бъдат трансформирани в грантове.

Ричард Алибегов, председател на организацията, заяви:

„Също така доста спешна мярка е предприемане действия за изчистване на негативните практики с дружества за колективно събиране на отчисления на авторски права“.

От Конфедерацията на българския туристически бизнес предлагат позитивна и смислена информационна кампания за ваксинация, която да бъде стимулирана чрез ваучери.

От организацията настояват да се спази обещанието на служебното правителство при излизане от червена зона да отпадне зеления сертификат.

Сред предложенията са и нова стратегия за развитие на туристическата индустрия до 2032, както и Въвеждане на гаранционен фонд като алтернатива на застраховката за туроператорите.

Полина Карастоянова подчерта:

 „Според нас туристическата индустрия следва да разполага с бюджет от най-малко 100 000 000 лева за реализация на тези политики и цели, които сме заложили“.

Източник: БНР

Related posts

Почитаме паметта на Свети Амвросий, епископ Медиолански и на Света Филотея Търновска

Дани Тренчева

Засилен е трафикът на границата с Гърция

admin

Въвеждат срок на валидност на сертификатите за ваксинирани?

Дани Тренчева

Синоптиците предупреждават за опасно време в събота

Дани Тренчева

Прогноза за времето 20 януари 2022

Започва дъждовна седмица, за 7 области е обявен жълт код днес

admin

Leave a Comment