24.07.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Синът на Росен Жъчката – Асен е новият собственик на култовото благоевградско заведение „Куклите“ в квартал „Вароша“

Синът на Росен Йорданов-Жъчката – Асен е новият собственик на част от култовото навремето благоевградско заведение „Куклите“ в квартал „Вароша“.

Асен Йорданов е депозирал искане да купи и общинския дял от сградата. Той взе половината от двуетажната сграда на публична продан от частен съдебен изпълнител, след като предишните деветима собственици – бившият СДС депутат Илиян Попов, братовчедите му Анна Реджева и Емил Бучински, собственик на складовете на едро в Благоевград, Емилия Бучинска, Кирил Бучински, Стефка Бучинска, Ивайло Бучински, Надежда Попова и Невена Павлова, не се разбраха как да я стопанисват.

124 320 лв. бе началната тръжна цена на имота с площ 43 кв.м, придобит от Асен Йорданов за 254 820 лв. Постройката е заснета като две сгради с площ, съответно 43 кв.м и 48 кв.м, като втората е общинска собственост, но конструктивно и функционално къщата е една с един вход, една ел. и ВиК инсталация.

Новият стопанин на частния дял е поискал от местния парламент прекратяване на съсобствеността, като е декларирал желание да изкупи и общинската част, чието РЗП е 98 кв.м, заедно със земята – 103 кв.м.

Оценката на общинския имот е 159 400 лв. без ДДС, решението се очаква да се вземе на предстоящата сесия на ОбС в края на октомври.

Сега надеждата е, че при финализиране на сделката с общината новият собственик ще реновира сградата и ще върне славата на емблематичния някога имот.

Ресторант „Куклите“ не работи от години, преди да хлопне кепенци, дълго време го стопанисва известният местен ресторантьор Георги Грънчаров-Джорджо. В последните години имотът е напълно запуснат, тъне в мръсотия, входната врата зее, а в помещенията, в които част от оборудването стои, има купища празни опаковки от пица за вкъщи и бутилки.

Related posts

Временни ограничения по маршрута Банско – хижа „Вихрен“

admin

Децата от група „Мики Маус“, филиал Ораново на ДГ „Радост“ пресъздадоха традициите, свързани със Св. Анна

Дани Тренчева

Древно оброчище край село Полето, събра миряни на празника Свети Дух

admin

18 годинишн е загинал тази нощ при катастрофа

admin

Кметът Илко Стоянов финализира цялата законова процедура за запазване на терена на бившите казарми като общинска собственост

Дани Тренчева

Община Благоевград започва изплащане на възнагражденията на членовете на СИК

Дани Тренчева

Leave a Comment