20.04.2024
Политика Пулсът на Югозапада Симитли

Кметът на Симитли Апостол Апостолов стана парламентарен сътрудник на депутата К. Стойков от Петрич

Кметът на Симитли Апостол Апостолов стана парламентарен сътрудник на депутата К. Стойков от Петрич

Поли отново е с ранг на нещатен депутатски сътрудник. Той е изборът на петричкия депутат от ГЕРБ Костадин Стойков, който се надява Ап. Апостолов да го съветва в областите икономика и финанси.

Кметът на Симитли пак бе нещатен сътрудник, но на сина си, депутата от ГЕРБ Стефан Апостолов в 44-ото НС от 2017 до 2021 г. През лятото на миналата година срещу Ст. Апостолов, който е народен избраник от 44-ото НС до момента, обаче бе подаден сигнал в КПКОНПИ, че е в конфликт на интереси по отношение на баща си, който ще го съветва в сферата на младежките политики. Проучване на комисията, оглавявана тогава от ексглавния прокурор Сотир Цацаров, установи, че Стефан Апостолов действително е изискал от главния секретар на НС да бъде издаден пропуск и безконтактна магнитна карта за достъп до двете сгради на институцията на баща му, обаче не е издаван пропуск за обособените места за паркиране на паркингите на НС.

Пред КПКОНПИ кметът на Симитли обяснил, че е ползвал пропуска си за парламента, за да може да участва в заседанията на Комисията по младежта и спорта, но няма договор със сина си, нито получава пари за това.

В крайна сметка комисията реши, че конфликт на интереси няма. За да не буни обаче отново духовете, този път кметът Апостолов решил да си осигури достъп до НС не чрез сина си, а чрез колегата му от Петрич К. Стойков. В същото време Стефан Апостолов все още е без сътрудници и за момента доста успешно се оправя сам със серията въпроси, с които на парламентарен контрол обсипва служебния регионален министър Иван Шишков за неуредици в община Симитли.

Назначаването на сътрудници в 48-ото НС върви мудно и е индикация, че самите депутати явно не вярват много, че 48-ото НС ще има дълъг парламентарен живот и ще са им нужни помощници. Както съобщихме, депутатът Андрей Гюров си назначи за съветник общественика Методи Байкушев, бившият областен управител на Благоевград Бисер Михайлов бе назначен от експредседателя на ОбС – Сандански Георги Георгиев, но не по правни въпроси, а с ресор политики и транспорт.

Някогашният депутат от ИТН Христо Гушков, който в миналия парламент съветваше съпартиеца си от Враца Георги Георгиев по здравните въпроси, явно се е справил доста добре, защото сега е назначен за нещатен сътрудник на Парламентарната комисия по превенция и противодействие на корупцията.

Кметът на Симитли Апостол Апостолов стана парламентарен сътрудник на депутата К. Стойков от Петрич снимка 1

Related posts

Блестящо представяне и бронзов медал за малките грации от Симитли от Държавно първенство в Пловдив

admin

БЧК разкрива двудневни мобилни кабинети за ваксинация срещу COVID – 19 в Община Симитли

admin

Сидеров: Победата на Радев не е сигурна, нищо чудно да отидем на балотаж

Дани Тренчева

Петков: Ако бъда избран за премиер, ще въведа зелен сертификат за всички в МС

Дани Тренчева

„Продължаваме Промяната“ с декларация срещу корупцията

БСП кани на разговори останалите партии

admin

Leave a Comment