04.03.2024
Пулсът на Югозапада Якоруда

Окръжна прокуратура Благоевград разследва смърт на мъж от Якоруда

Окръжната прокуратура в Благоевград води разследване по образувано досъдебно производство за причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност. Това съобщиха от прокуратурата.

От там уточняват, че до този момент е известно, че на 4 август, около 16:00 часа, в местността „Стофричино“ в района на Якоруда, се извършвал добив на дървесина в гора – частна собственост. В процеса на трудовата дейност И.О. (32 години), управлявал тежкотоварен автомобил – трактор, като издърпвал големи трупи. При извършване на пореден курс внезапно тракторът се наклонил и се преобърнал в дере. При инцидента водачът изпаднал от кабината и бил затиснат от предната лява гума на тежкотоварния автомобил.

Вследствие на причинените травми пострадалият е починал.

Действията по досъдебното производство са започнали с оглед на местопроизшествието и разпити на свидетели. Изискана е информация от контролните институции и търговското дружество, извършвало добив на дървесина. Разследването продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Главният прокурор Иван Гешев пред ученици от Петрич: Само в България може да има протести в защита на корупцията

admin

Община Сандански отличи най-добрите спортисти за 2021г.

Дани Тренчева

Гражданска инициатива „За Благоевград“: До 16 октомври имате време да се включите в подписката за референдум за дълга от 17 млн.лв.

admin

Новият център за настаняване от семеен тип в село Брежани посреща първите си потребители

Дани Тренчева

Новоизбраният кмет на село Церово – Иван Саков положи клетва пред Общински съвет Благоевград

Дани Тренчева

Шефът на РУО-Благоевград Ивайло Златанов стана жертва на агресивни безстопанствени кучета

Дани Тренчева

Leave a Comment