29.03.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Синът на Росен Жъчката – Асен е новият собственик на култовото благоевградско заведение „Куклите“ в квартал „Вароша“

Синът на Росен Йорданов-Жъчката – Асен е новият собственик на част от култовото навремето благоевградско заведение „Куклите“ в квартал „Вароша“.

Асен Йорданов е депозирал искане да купи и общинския дял от сградата. Той взе половината от двуетажната сграда на публична продан от частен съдебен изпълнител, след като предишните деветима собственици – бившият СДС депутат Илиян Попов, братовчедите му Анна Реджева и Емил Бучински, собственик на складовете на едро в Благоевград, Емилия Бучинска, Кирил Бучински, Стефка Бучинска, Ивайло Бучински, Надежда Попова и Невена Павлова, не се разбраха как да я стопанисват.

124 320 лв. бе началната тръжна цена на имота с площ 43 кв.м, придобит от Асен Йорданов за 254 820 лв. Постройката е заснета като две сгради с площ, съответно 43 кв.м и 48 кв.м, като втората е общинска собственост, но конструктивно и функционално къщата е една с един вход, една ел. и ВиК инсталация.

Новият стопанин на частния дял е поискал от местния парламент прекратяване на съсобствеността, като е декларирал желание да изкупи и общинската част, чието РЗП е 98 кв.м, заедно със земята – 103 кв.м.

Оценката на общинския имот е 159 400 лв. без ДДС, решението се очаква да се вземе на предстоящата сесия на ОбС в края на октомври.

Сега надеждата е, че при финализиране на сделката с общината новият собственик ще реновира сградата и ще върне славата на емблематичния някога имот.

Ресторант „Куклите“ не работи от години, преди да хлопне кепенци, дълго време го стопанисва известният местен ресторантьор Георги Грънчаров-Джорджо. В последните години имотът е напълно запуснат, тъне в мръсотия, входната врата зее, а в помещенията, в които част от оборудването стои, има купища празни опаковки от пица за вкъщи и бутилки.

Related posts

Липса на тестове за COVID-19 в Дупница

Дани Тренчева

В СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли връчиха специални награди на изявени ученици, класирали се на челни места в национални конкурси

Дани Тренчева

Общински куклен театър – Благоевград с премиера на „Снежната кралица“

Дани Тренчева

Приключи и тазгодишното издание на фестивала „Симитлия – Древната земя на кукерите“ 2023

admin

Заловиха крадец на голяма сума пари от къща в Кюстендил

Дани Тренчева

Българчетата от чужбина ще учат до 3 години допълнително български в училищата у нас

Leave a Comment