20.04.2024
Благоевград Икономика Пулсът на Югозапада

Министър Везиева: Благоевград има потенциал за развитие на креативна и рекреативна индустрия

Министърът на икономиката Даниела Везиева и кметът на Благоевград Илко Стоянов обсъдиха възможности за развитие на местната икономика и бъдещи проекти, които да бъдат реализирани от Общината, с подкрепа на държавата. Сред основните акценти по време на срещата бе необходимостта от реализиране на Индустриална зона, привличане на инвеститори и осигуряване на нови работни места в областния център.

„Министерство на икономиката има готовност да съдейства на Общината за ускоряване на процеса за изграждане на Индустриалната зона.  Освен това Благоевград има потенциал за реализиране на креативна и рекреативна индустрия, за туризъм, за балнеолечение, за развитие на електроника и IT услуги, така че с ръководството на Общината ще намерим най-добрия вариант, за да промотираме града като подходящо място за инвестиции“, коментира след срещата министър Везиева.

По време на визитата кметът и министърът обсъдиха и стратегията „Община без корупция“, инициатива на Министерство на икономиката и Министерство на правосъдието.

Министър Везиева подчерта, че кметът на Благоевград Илко Стоянов е сред първите, заявили готовност и желание да работи в посока противодействие на корупцията.

След срещата, министърът и кметът участваха в откриването на нова инвестиция на „Оттобок“.

В 15.00 часа предстои министърът на икономиката и кметът на Благоевград  да проведат среща с представители на бизнеса.

Related posts

Дестинация Симитли: Адреналин и любов на две колела – мотокрос, какъвто няма да откриете никъде другаде

admin

С танци, игри и вкусни гозби отбелязаха Международния ден на хората с увреждания в Дневния център за възрастни с увреждания в Симитли

Дани Тренчева

Кметът Апостол Апостолов: Честит празник, скъпи деца! Вие сте нашата надежда и нашето бъдеще

Вътрешният министър присъства на годишния отчет на ОДМВР-Благоевград

admin

Косово забрани копаенето на криптовалута заради енергийната криза

Дани Тренчева

Симитли се преклони пред героите, освободили България преди 144 години!

Дани Тренчева

Leave a Comment