13.04.2024
Темида

Прокуратурата получи постановленията за привличане на Борисов, Горанов и Арнаудова като обвиняеми

МВР и прокуратурата приключиха спора за проектите на постановления за привличане на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севеделина Арнаудова като обвиняеми.

Днес от държавното обвинение потвърдиха, че постановленията са получени, след като МВР обяви, че отново ги е внесло. В петък от Софийската градска прокуратура (СГП) заявиха, че не им е докладван проект за постановление за привличане на обвиняеми, а заповедите за задържане за 24 часа по Закона за МВР на Борисов, Горанов и Арнаудова, били докладвани, след като тримата вече били освободени. Вътрешният министър Бойко Рашков пък твърди от петък, че постановленията за привличане като обвиняеми на тримата са изпратени и това е видно от придружаващото писмо.

Заради объркването днес от МВР са изпратили отново проектите на постановленията за тримата. Говорителят на СГП Десислава Петрова е заявила пред БТА, че документите нямат подпис и име на разследващ полицай, но имат поставени регистрационни номера. В папката към тях се съдържат и три разпита на Борисов, Горанов и Арнаудова като свидетели.

Днес Софийският градски съд трябва да се произнесе дали одобрява протоколите за претърсване и изземване в домовете на Борисов, Горанов и Арнадуова, проведени по неотложност от полицията на 17 март.

„Ако те не бъдат одобрени, всички факти отразени вътре – намерените и иззети вещи, състоянието им – не могат да се ползват“, каза прокурор Петрова.

От МВР обявиха миналата седмица, че са пристъпили към задържане и претърсване на домовете на тримата по неотложност, като част от разследване за изнудване на укриващия се в Дубай Васил Божков. Той също е дал сведения за изнудването в рамките на предварителната проверка, а разследването е и по доклада на Агенцията за държавна финансова инспекция, според която бюджетът е ощетен с 556 млн. лв. от такси от хазарта.

Related posts

Съдят приемен родител за три престъпления срещу настанено в дома му дете

admin

Прокуратурата разследва Горанов за престъпление по служба заради крадения джип

Петър Петров

Адриан, който прегази Ани и Явор: Единственото, което искам да кажа, е че съжалявам

admin

Георги Енев, обвинен за измама, свързана с организация на фиктивни погребения остава под домашен арест

admin

Убиецът на Евгения към свой приятел: Идва ми да я запаля

admin

Прокуратурата повдигна обвинения на замесените в стрелбата на пътя София – Перник

admin

Leave a Comment