27.07.2024
Темида

Прокуратурата получи постановленията за привличане на Борисов, Горанов и Арнаудова като обвиняеми

МВР и прокуратурата приключиха спора за проектите на постановления за привличане на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севеделина Арнаудова като обвиняеми.

Днес от държавното обвинение потвърдиха, че постановленията са получени, след като МВР обяви, че отново ги е внесло. В петък от Софийската градска прокуратура (СГП) заявиха, че не им е докладван проект за постановление за привличане на обвиняеми, а заповедите за задържане за 24 часа по Закона за МВР на Борисов, Горанов и Арнаудова, били докладвани, след като тримата вече били освободени. Вътрешният министър Бойко Рашков пък твърди от петък, че постановленията за привличане като обвиняеми на тримата са изпратени и това е видно от придружаващото писмо.

Заради объркването днес от МВР са изпратили отново проектите на постановленията за тримата. Говорителят на СГП Десислава Петрова е заявила пред БТА, че документите нямат подпис и име на разследващ полицай, но имат поставени регистрационни номера. В папката към тях се съдържат и три разпита на Борисов, Горанов и Арнаудова като свидетели.

Днес Софийският градски съд трябва да се произнесе дали одобрява протоколите за претърсване и изземване в домовете на Борисов, Горанов и Арнадуова, проведени по неотложност от полицията на 17 март.

„Ако те не бъдат одобрени, всички факти отразени вътре – намерените и иззети вещи, състоянието им – не могат да се ползват“, каза прокурор Петрова.

От МВР обявиха миналата седмица, че са пристъпили към задържане и претърсване на домовете на тримата по неотложност, като част от разследване за изнудване на укриващия се в Дубай Васил Божков. Той също е дал сведения за изнудването в рамките на предварителната проверка, а разследването е и по доклада на Агенцията за държавна финансова инспекция, според която бюджетът е ощетен с 556 млн. лв. от такси от хазарта.

Related posts

ВСС разглежда искането за отстраняване на Гешев

admin

Поредна смяна на съдията по делото срещу прокурорския син

admin

Васил Божков не може да бъде разпитан докато не получи постановлението си за привличане като обвиняем

admin

Орлин Владимиров, обвинен за убийството на съпругата му, остава в ареста

admin

Прокуратурата с остра декларация срещу изяви на лидера на „Възраждане“

Шофьорът на автобуса, катастрофирал на „Тракия“, излиза под гаранция

admin

Leave a Comment