22.04.2024
България Разследване Темида

Васил Божков не може да бъде разпитан докато не получи постановлението си за привличане като обвиняем

Докато не получи постановлението си за привличане като обвиняем, бизнесменът Васил Божков не може да бъде разпитан по никакъв начин. Това обясниха от спецпрокуратурата пред Нова телевизия.

Оттам напомниха, че документът с обвинението се предава лично срещу подпис. И тъй като Божков се намира в Дубай, а с тях нямаме договор за правна помощ, всичко зависи от добрата воля на местните власти.

„Дори след като му се предяви това обвинение,  далеч не значи, че автоматично, в свободен формат, можем да осъществим телефонна връзка или видеовръзка с това обвиняемо лице. Или с което и да е друго обвиняемо лице. Това е процедура”, обяснява ръководителят на спецпрокуратурата Валентина Маджарова.

„Това е първият момент, в който лицето научава за какво точно е обвинено. Наказателно-процесуалният кодекс забранява между предявяване на постановлението за привличане в качеството на обвиняем и разпита на обвиняем, да се извършват други действия с участието на обвиняемото лице”, заяви говорителят на спецпрокуратурата Христо Кръстев.

Related posts

Антикорупционният фонд настоява за задълбочена и щателна проверка на КПКОНПИ

Дани Тренчева

НСИ отчете годишна инфлация от 7.8%

Дани Тренчева

КАТ ще следи с камерите на тол системата. Ще глобява и за превишена средна скорост, наказанията драстични

Прокуратурата: Депутат да наруши ковид карантината е маловажно

ЦИК готви нова обществена поръчка за доставка на още машини за изборите

Дани Тренчева

Ще се отразят ли здравните мерки на вота на 14 ноември

Дани Тренчева

Leave a Comment