21.07.2024
България Разследване Темида

Васил Божков не може да бъде разпитан докато не получи постановлението си за привличане като обвиняем

Докато не получи постановлението си за привличане като обвиняем, бизнесменът Васил Божков не може да бъде разпитан по никакъв начин. Това обясниха от спецпрокуратурата пред Нова телевизия.

Оттам напомниха, че документът с обвинението се предава лично срещу подпис. И тъй като Божков се намира в Дубай, а с тях нямаме договор за правна помощ, всичко зависи от добрата воля на местните власти.

„Дори след като му се предяви това обвинение,  далеч не значи, че автоматично, в свободен формат, можем да осъществим телефонна връзка или видеовръзка с това обвиняемо лице. Или с което и да е друго обвиняемо лице. Това е процедура”, обяснява ръководителят на спецпрокуратурата Валентина Маджарова.

„Това е първият момент, в който лицето научава за какво точно е обвинено. Наказателно-процесуалният кодекс забранява между предявяване на постановлението за привличане в качеството на обвиняем и разпита на обвиняем, да се извършват други действия с участието на обвиняемото лице”, заяви говорителят на спецпрокуратурата Христо Кръстев.

Related posts

Няма бедстващи хора в наводнените карловски села

admin

Важно за шофьорите

admin

Православната църква почита покровителя на пчеларите Св. Харалампий

admin

Черна статистика

admin

ВАС отхвърли жалбите срещу решението на ЦИК за броенето на всички разписки

Дани Тренчева

Полицията издирва мъжът проявил особена жестокост над кучето Мечо в София

admin

Leave a Comment