22.04.2024
България Темида

Орлин Владимиров, обвинен за убийството на съпругата му, остава в ареста

Апелативният съд в София отказа да промени мярката за неотклонение на Орлин Владимиров, обвинен за убийството на съпругата си Евгения, и го остави в ареста.

Инцидентът стана през 2021 г. в кв. „Лагера“, а тялото на жената беше открито в куфар близо до Перник. По случая е обвинен като помагач и бащата на Владимиров. Обвинителният акт още не е внесен в съда.

Прокуратурата днес посочи, че не са налице основания за промяна на мярката, тъй като не е разколебано обоснованото предположение, че обвиняемият е извършител на убийството, както и не е отпаднала опасността да извърши ново престъпление.

Според адвокат Марковски обаче мярка „домашен арест“ ще постигне целите на закона – ще гарантира присъствието на Владимиров по вече приключилото на практика досъдебно производство и ще отчете данните за личността му – неосъждан, млад гражданин с добър социален статус. Другият адвокат на обвиняемия посочи, че Софийският градски съд не е отговорил на въпроса опасност от какво престъпление има да извърши Владимиров. Той добави, че от тежестта на повдигнатото обвинение не би могло да се извлече логичен извод, че има опасност неговият клиент да извърши друго престъпление, ако не е задържан под стража.

Владимиров и защитниците му помолиха съдът да измени мярката в „домашен арест с гривна за наблюдение“, което беше отказано от съдебния състав.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Николай Василев: Наложеният мораториум беше българска измислица

Дани Тренчева

ДПС: Следващият президент трябва да бъде стожер на Конституцията

Дани Тренчева

Досъдебно производство за нападение над ученичка в Сливница

admin

Янаки Стоилов: Дали целта на ВСС не е да довърши мандата, преди да се произнесе за Гешев?

Кандидатът за управител на БНБ Любомир Каримански заплашван да се откаже

admin

Правителството ще направи опит за спасяване на въглищните централи

admin

Leave a Comment