29.03.2024
България

Прогноза за времето 12 януари 2022

Днес валежите в почти цялата страна ще спрат. Облачността ще се разкъсва и в повечето райони ще преобладава слънчево време. Значителна ще се задържи над по-голямата част от Дунавската равнина, по високите полета на Западна България и крайните югоизточни райони, където на отделни места ще прехвърча сняг, предаде репортер на БГНЕС.

В източната половина от страната северният вятър ще отслабне и ще е до умерен, докато в западната ще е почти тихо.

Жълт код е обявен за 4 области на Южна България заради снеговалежи и силен вятър. Това са областите Пловдивска, Смолянска, Кърджалийска и Хасковска. Там снежната покривка ще се увеличи до 20 см, в планината с нови 30-40 см. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър и ще има виелици и образуване на преспи.

Минималните температури ще са между минус 7° и минус 2°, в София – около минус 7°. През деня ще е студено с максимални температури между минус 3° и 2°, в София около минус 2°, по Черноморието минус 1, в северните райони между минус 3 и 0, в Южна България около 0-1 градуса. В четвъртък ще има разкъсана облачност, сутринта температурите ще паднат до минус 11 градуса в Западна България, през деня ще бъдат между минус 2 и 1 градуса.

Related posts

Осъдиха Бойко Борисов за клевета

admin

Нова опасна мода сред децата

admin

Кирил Петков: Новото мнозинство от ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ и останалите депутати от „Има такъв народ“ не можаха да направят дори предложение за председател на Народното събрание

admin

Продължава обсъждането на промените в Изборния кодекс

admin

Николай Денков: Шансовете за кабинет зависят от това има ли какво да ни обедини отново

admin

Ицо Хазарта влиза в политиката: Кандидатира се за депутат в 47-то Народно събрание

Дани Тренчева

Leave a Comment