27.04.2024
България Политика

Президентът връчва първия мандат на ГЕРБ-СДС на 15 май

Президентът Румен Радев ще връчи на 15 май първия мандат на ГЕРБ-СДС. Това съобщи самият той през журналисти днес, след като поднесе цветя пред Паметника на незнайния воин.

„Измина цял месец от старта на НС, а без никакъв резултат“, посочи пред журналисти Радев. Той повтори, че „очаква много повече – Народното събрание трябва да осъзнае своята огромна роля“.

Според Радев е „логично е да се направят всички опити да се формира правителство с първия мандат“.

„Абсурдно е депутати да говорят за нови избори без да са изпълнили поне част от ангажиментите, които са поели към своите избиратели. Партиите отказват да поемат отговорност за управлението на страната“, каза президентът.

Досега народните представители не са започнали по същество законодателната си работа. В петък най-накрая бяха сформирани парламентарните комисии и то с безпрецедентно решение – председателят на парламента Росен Желязков ще свиква заседанията, а ще ги ръководят посочени от него депутати.

По мнението на президента „партиите отказват да поемат отговорност за управлението на страната, а „искат и да вържат ръцете на служебното правителство и да го оставят без бюджет“. „Това е безотговорно към хората и държавата“, посочи президентът.

Related posts

Мъжът, стрелял по Трето районно, остава в ареста

admin

Отстраниха от длъжност за 2 месеца скандалната полицайка Симона Радева

admin

Експерт: COVID добавката трябва да се дава само на нуждаещите се, а не на всички

Дани Тренчева

Интензивен трафик в последния от поредицата почивни дни

Дани Тренчева

Убийство на жена в Тервел

Дани Тренчева

Цацаров: Допускът ми до класифицирана информация е отнет след сигнал на Рашков

Дани Тренчева

Leave a Comment