18.06.2024
България Политика

С блицконтрол започва пленарното заседание на Народното събрание

С блицконтрол започва пленарното заседание в 9:00 часа. В него участват служебният министър-председател Гълъб Донев и вицепремиери.

В дневния ред за работа на депутатите е приемането на проект на решение за инвестиционен разход за придобиване на нов тип боен самолет – втори етап. Вносител на проекторешението е Министерският съвет. Целите на проекта предвиждат окомплектоване с техника и въоръжение на една авиационна ескадрила многоцелеви изтребители 16 самолета F-16 Block-70, както и завършване на процеса по изграждане на пълни способности за обслужване и експлоатация на авиационната техника, оборудването, въоръжението и наземните системи, придобивани в рамките на първи и втори етап от проект „Придобиване на нов тип боен самолет“.

В дневния ред са и законопроекти за изменение и допълнения на Изборния кодекс. Внесени са три законопроекта, съответно от „БСП за България“, „Възраждане“ и „Демократична България“ (ДБ). На свое заседание правната комисия одобри на първо четене предложеното от левицата изменение за връщане на хартиените бюлетини според желанието на избирателя. От ДБ предложиха промени, с които да се повиши прозрачността и сигурността на машинното гласуване. От ДБ се обявиха „против“ смесения тип гласуване, който предлагат от „БСП за България“ – с хартия и машина. От „Възраждане“ предлагат съставът на Централната избирателна комисия да отразява пропорционалното разпределение на мандатите и се предлага въвеждане на постоянно видеонаблюдение през целия изборен ден.

След законодателната дейност е предвидено време и за редовен парламентарен контрол, в който ще участват вицепремиерът Атанас Пеканов и още седем министри.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Сийка Милева: Демерджиев явно знае заключенията от експертизите, преди да са готови

admin

18 000 ваксини срещу COVID-19 за деца вече са в България

Дани Тренчева

Арестуваха двама мъже за трафик на мигранти

admin

От полунощ в столичните заведения се въвеждат нови противоепидемични мерки

Дани Тренчева

Затягат мерките в няколко области

Дани Тренчева

Мирослав Иванов: Постове и пари не сме предлагали

admin

Leave a Comment