21.01.2022
България

Правителството отпуска средства за възстановяване на щетите от наводненията

Премиерът Кирил Петков е провел среща в Министерския съвет с областните управители на Смолян, Кърджали и Благоевград. Приети са отчети за мерките и действията за възстановяване и подпомагане на пострадалите граждани, съобщи Лена Бориславова, началник на кабинета на премиера Кирил Петков.

„Решено е и как да се процедира занапред. За пръв път първо вместо да се действа и после да се плаща, ще се въведе нов модел. Областните управители бяха инструктирани, заедно с компетентните министерства в спешен порядък да се представят доклади за необходимите дейности с разчетени цени. До края на седмицата да се прецени какви са щетите и да бъдат отпуснати средства за възстановяване и изграждане на срутените мостове“, посочи Бориславова.

Tя обяви още, че има решение да се търси отговорност на лицата, които са правили рехабилитация на съоръженията през последните две години и въпреки това се е стигнало до инцидентите през последните дни.

Някои от областните управители са представили на премиера Петков първоначални изчисления и цифри. „Заради новият модел, който се опитваме да въведем те ще трябва да допълнят докладите си. Така, че нямаме пълната сума. Искаме да имаме пълната информация за количествено-стойностни сметки и единични цени преди да започне работата. Управителите ще трябва да представят своите сметки на експертите, да бъдат обсъдени с компетентните органи и тогава да бъдат отпуснати парите“, обясни Лена Бориславова.

Източник: NOVA

Related posts

„Информационно обслужване“ АД пуска удостоверение за гражданите, преболедували COVID-19, установен с антигенен тест

Дани Тренчева

Протест на спeциалисти по медицински грижи пред Здравното министерство

Дани Тренчева

Рашков: Борисов да каже коя е Мата Хари и да я разпитаме

Дани Тренчева

Очаква се интензивен трафик по пътищата в страната

Дани Тренчева

Движението в тунел „Блатино“ на АМ „Струма“ се осъществява в едната пътна лента

Дани Тренчева

Социалният министър: Над 75 000 души ще запазят работните си места по мярката 60/40 през януари и февруари

Дани Тренчева

Leave a Comment