27.04.2024
България Темида

Прокуратурата в Стара Загора ще повдигне нови обвинения срещу Георги Георгиев за нападението над Дебора

Районната прокуратура в Стара Загора ще повдигне нови обвинения срещу Георги Георгиев, обвинен за нападение на 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора. Това съобщиха от Апелативната прокуратура в Пловдив. След анализ на събраните доказателства от разпити на свидетели, допълнителeн разпит на пострадалата, писмени доказателства, включително допълнителна съдебномедицинска документация, представена от процесуалния представител на пострадалата, изготвените заключения по назначените експертизи – комплексна петорна съдебномедицинска експертиза, техническа, тройна комплексна експертиза – ДНК, дактилоскопна и трасологична, наблюдаващите прокурори от Районна прокуратура-Стара Загора обединяват разследванията по двете досъдебни производства спрямо Георгиев.

Новите квалификации са за извършени три престъпления. Първото е за това, че на 26 юни в Стара Загора в стая в апартамент е принудил пострадалата да претърпи нещо противно на волята си като остригал част от косата й и употребил сила – удар с юмрук. В същия ден с особена жестокост и по особено мъчителен начин е причинил на Михайлова двустепенна средна телесна повреда, изразяваща се в черепно-мозъчна травма, мозъчен оток и лека мозъчна контузия, довели до разстройство на здравето, временно опасно за живота, и порезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други части от тялото.

Повдигането на новите обвинения ще се извърши лично от наблюдаващите прокурори в присъствието на защитниците на обвиняемия, който е с определена мярка за неотклонение „задържане под стража“ по досъдебно производство, водено срещу него за закана с убийство спрямо Михайлова.

БТА припомня, че инцидентът е станал в края на юни, но случаят придоби широк обществен отзвук в края на юли. Сигнал за нападението е получен около 23:30 часа на 26 юни. На 27 юни обвиняемият е бил задържан за срок от 24 часа и тогава е бил в условията на вече наложено наказание „пробация“ от януари т.г. за подобно престъпление. Той е освободен с постановление на Районния съд, след като съдебният състав е счел, че според събраните доказателства по делото престъплението се квалифицира като нанасяне на „лека телесна повреда“. На 31 юли Георгиев беше задържан с постоянна мярка „задържане под стража“ по другото досъдебно производство за закана с убийство. На 9 август Окръжният съд в Стара Загора потвърди наложената мярка за неотклонение.

Случаят с насилието на Дебора Михайлова предизвика серия от протести в цялата страна, предава БТА.

 

Related posts

Православната църква почита паметта на 70 Христови ученици

Дани Тренчева

Христо Иванов потвърди кои министерства получава ДБ

Дани Тренчева

Д-р Виткова: България вече е във фазата на Омикрон

Дани Тренчева

Денят на Св. Пимен Зографски

admin

Млад шофьор загина на място след удар в стълб

admin

Днес почитаме Свети Наум Охридски

admin

Leave a Comment