28.04.2024
Без категория България

Прогноза за времето

Ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове над Източна България и планинските райони с развитие на купеста облачност. На отделни места, главно в Североизточна България, ще превали краткотраен дъжд. Ще има и гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб от северозапад.

Максималните температури ще бъдат между 28° и 33°, по Черноморието – от 26° до 29°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, след обяд с купеста и купесто-дъждовна облачност. На отделни места, главно по северното крайбрежие, ще превали краткотраен дъжд. Ще има и гръмотевици. Ще духа бриз. Максималните температури ще бъдат от 26° до 29°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Вятърът ще бъде слаб до умерен от север, но до края на деня ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра – около 14°.

В четвъртък и петък над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста облачност, по-значителна главно над планинските райони в Западна България и на отделни места там ще превали и прегърми. Температурите ще се повишават и дневните ще са между 30° и 35°, по Черноморието – от 24° до 26°.

Още преди обяд в събота над западните райони, по-късно през деня и през нощта срещу неделя и в Централна България, ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи, гръмотевични бури и градушки. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде слаб до умерен и с него ще прониква по-хладен въздух. В събота ще се понижат температурите в Западна България, на изток ще са все още високи.

В неделя облачността ще е предимно значителна, купеста и купесто-дъждовна. В много райони, главно в Южна и в Източна България, ще има валежи, гръмотевични бури и градушки. Има висока вероятност за локални значителни количества валеж. Температурите и в източните райони ще се понижат.

Related posts

Георги Семерджиев остава окончателно в ареста

admin

Погребват Ангел Христов с червен килим и венци от бели и червени рози

admin

Двете преговарящи коалиции се разбраха Росен Желязков да бъде председател на парламента

admin

Синът на убитата Алена: „Не искам и да помислям, защото си представям как е станало…

admin

2001 са новите случаи на COVID-19 у нас

Дани Тренчева

КС допусна делото за закриването на спецправосъдието – спира ли местенето на магистратите и делата?

Leave a Comment