29.03.2024
България

Утре „Булгаргаз“ внася предложение за намаление на цената на газа с поне 17%

„Утре „Булгаргаз“ ще внесе предложение за намаление на цената на газа с поне 17%.“ Това съобщи бившят директор на „Булгаргаз“ Николай Павлов в ефира на БНТ.

Той смята, че дружеството е в отлично финансово състояние и с много добър авторитет.

„Булгаргаз“ е доста апетитно дружество и огромен фактор на пазара, това е пазар за близо 3 милиарда лева и е доста апетитна хапка“, коментира Павлов.

Според него „Булгаргаз“ не може да бъде приватизирано, защото няма активи.

„Беше включен целият инструментариум, включително полицейски, за да се натиска дружеството и ръководството, включително и в момента в блока, в който живея, има дежурна полицейска кола. Тези неща очевидно се правят, за да се сплаши ръководството. След проверката на БЕХ констатациите бяха несъстоятелни, некоректни и невярни. Ще публикуваме на сайта на „Булгаргаз“ днес тази проверка“, заяви бившят директор.

Павлов смята, че при проверката на ДАНС е установено, че дружеството си „върши работата много добре“.

„Не очакваме да бъдат открити нарушения. Ако вземем грешно решение по отношение на договори, това може да коства стотици милиони долари на компанията и на държавата. Цялата документация за азерския газ, за газовата връзка Гърция – България е в Министерството на енергетиката, БЕХ и Министерския съвет. Печалбите, които реализираме ги наливаме под формата на дивиденти в Българския енергиен холдинг и оттам в държавата“, каза той.

Припомняме, че преди дни Съветът на директорите на Българския енергиен холдинг (БЕХ) освободи целия борд на директорите на „Булгаргаз“

Related posts

Гешев: ДАНС и Спецпрокуратурата с поредно разследване за руски шпионаж

Дани Тренчева

Погребват Ангел Христов с червен килим и венци от бели и червени рози

admin

Започнаха проверките по хранителните магазини за изкуствено завишени цени

admin

Задържаха 16-годишен дилър до училище

admin

Прогноза за времето

admin

Руското посолство за изгонените дипломати: Тази враждебност скоро ще има реакция

Leave a Comment