16.04.2024
България

Правителството осигури средства за летището в Русе

Министерският съвет одобри допълнителен трансфер в размер на 2 665 500 лв. по бюджета на община Русе, предназначени за довършване на дейностите по възстановяване на инфраструктурата на летище Русе и осигуряване на неговата експлоатационна годност.

Летище Русе има стратегическото значение и значителен потенциал за растеж като неговото възстановяване ще окаже съществено въздействие върху икономическото развитите на целия регион. Средствата са предназначени за изпълнение на техническите изисквания, което ще позволи възстановяване на полетите още в началото на 2022 г.

Стратегическото разположение на град Русе е ключов фактор и възобновяването на дейността на летището ще допринесе в голяма степен за развитието на региона и за постигане на по-интегрирана и балансирана свързаност между видовете транспорт. Стратегическото местоположение на аеропорта дава възможност за комбиниране на железопътен, сухопътен, воден и въздушен транспорт, което е основен приоритет в политиката на правителството в този сектор.

Източник: NOVA

Related posts

Полицаи и пожарникари на протест с искане за по-високи заплати

Дани Тренчева

Кирил Петков на разпит в прокуратурата

Ограничения по автомагистрала „Тракия“

admin

Съдът освободи 228-те машини на „Сиела Норма“

Дани Тренчева

Служители в спешното в Самоков напускат заради агресията срещу тях

Шефът на НОИ: Половината пенсионери са получили по-ниска пенсия през януари

Дани Тренчева

Leave a Comment