18.01.2022
България

Правителството осигури средства за летището в Русе

Министерският съвет одобри допълнителен трансфер в размер на 2 665 500 лв. по бюджета на община Русе, предназначени за довършване на дейностите по възстановяване на инфраструктурата на летище Русе и осигуряване на неговата експлоатационна годност.

Летище Русе има стратегическото значение и значителен потенциал за растеж като неговото възстановяване ще окаже съществено въздействие върху икономическото развитите на целия регион. Средствата са предназначени за изпълнение на техническите изисквания, което ще позволи възстановяване на полетите още в началото на 2022 г.

Стратегическото разположение на град Русе е ключов фактор и възобновяването на дейността на летището ще допринесе в голяма степен за развитието на региона и за постигане на по-интегрирана и балансирана свързаност между видовете транспорт. Стратегическото местоположение на аеропорта дава възможност за комбиниране на железопътен, сухопътен, воден и въздушен транспорт, което е основен приоритет в политиката на правителството в този сектор.

Източник: NOVA

Related posts

В Пампорово арестуваха търговец на „зелени“ сертификати

Дани Тренчева

Димитровден е – традиции и обичаи на празника

Дани Тренчева

Радев: В най-близко време свикваме Народното събрание

Дани Тренчева

Удовлетворен ли е бизнесът от намаленото ДДС

Дани Тренчева

5178 са новите случаи на коронавирус, 10,5 на сто положителни проби

Дани Тренчева

2866 са новите случаи на коронавирус у нас

Дани Тренчева

Leave a Comment