19.08.2022
България

Правителството осигури средства за летището в Русе

Министерският съвет одобри допълнителен трансфер в размер на 2 665 500 лв. по бюджета на община Русе, предназначени за довършване на дейностите по възстановяване на инфраструктурата на летище Русе и осигуряване на неговата експлоатационна годност.

Летище Русе има стратегическото значение и значителен потенциал за растеж като неговото възстановяване ще окаже съществено въздействие върху икономическото развитите на целия регион. Средствата са предназначени за изпълнение на техническите изисквания, което ще позволи възстановяване на полетите още в началото на 2022 г.

Стратегическото разположение на град Русе е ключов фактор и възобновяването на дейността на летището ще допринесе в голяма степен за развитието на региона и за постигане на по-интегрирана и балансирана свързаност между видовете транспорт. Стратегическото местоположение на аеропорта дава възможност за комбиниране на железопътен, сухопътен, воден и въздушен транспорт, което е основен приоритет в политиката на правителството в този сектор.

Източник: NOVA

Related posts

Снеговалеж затвори част от проходите

Дани Тренчева

МОН: Най-много заразени ученици има от I до IV клас

Дани Тренчева

Ще отстъпи ли държавата за тол таксите? Караджов се среща с транспортния бранш

Нинова: Съдът е отхвърлил и жалбата на А1 срещу забраната да вдига цените

Дани Тренчева

Денков обясни как се оказа, че 88% от четвъртоколасниците „не знаят“ какво е пожарникар

Спецпрокуратурата проверява депутат за престъпление против Републиката

admin

Leave a Comment