31.01.2023
България

Правителството осигури средства за летището в Русе

Министерският съвет одобри допълнителен трансфер в размер на 2 665 500 лв. по бюджета на община Русе, предназначени за довършване на дейностите по възстановяване на инфраструктурата на летище Русе и осигуряване на неговата експлоатационна годност.

Летище Русе има стратегическото значение и значителен потенциал за растеж като неговото възстановяване ще окаже съществено въздействие върху икономическото развитите на целия регион. Средствата са предназначени за изпълнение на техническите изисквания, което ще позволи възстановяване на полетите още в началото на 2022 г.

Стратегическото разположение на град Русе е ключов фактор и възобновяването на дейността на летището ще допринесе в голяма степен за развитието на региона и за постигане на по-интегрирана и балансирана свързаност между видовете транспорт. Стратегическото местоположение на аеропорта дава възможност за комбиниране на железопътен, сухопътен, воден и въздушен транспорт, което е основен приоритет в политиката на правителството в този сектор.

Източник: NOVA

Related posts

Радев свиква КСНС за заплахите за сигурността на България

Дани Тренчева

Заради скъпия ток: С колко ще поскъпне почивката в родните курорти?

Дани Тренчева

1235 са новозаразените у нас

Дани Тренчева

Йорданова: КПКОНПИ е бухалка за неудобните и изтривалка за удобните

Дани Тренчева

Радарно табло засече шофьор, летящ с 240 км/час в София

admin

Стотици чакат на опашка за монетата на Гоце Делчев

Дани Тренчева

Leave a Comment