26.04.2024
България Темида

Ухапана от бездомно куче осъди Общината в Бобов дол

Общината в Бобов дол е осъдена да заплати обезщетение в размер на 2050 лв. за понесени болки и страдания в резултат на ухапване от бездомно куче  през юни м.г. на жителка на Бобов дол, съобщава на сайта си Районният съд в Дупница.

Според пострадалата Й.Н.,тя е била нападната от внезапно появило се бездомно куче, към което се присъединило и друго. Жената била ухапана по левия крак в областта на глезена, получила пет рани, а неин съгражданин успял да я отърве от кучетата. Пострадалата е потърсила медицинска помощ, а лечението ѝ у дома продължило повече от месец. Потърпевшата е заявила, че след зарастването на раните и досега при ходене усеща болка и опъване, а движенията ѝ са ограничени.

Общината е оспорила иска като неоснователен и е посочила, че изпълнява задълженията си по Закона за защита на животните и Закона за ветеринарномедицинската дейност като залавя, обезпаразитява, кастрира, ваксинира срещу бяс и настанява бездомните кучета в приют, и няма вина, нито причинна връзка между настъпилите вреди за ищцата и поведението на общинските служители, на които е възложено изпълнението на задълженията по посочените нормативни актове.

Общината в Бобов дол е осъдена да плати и разноските по делото, на стойност 343 лева. Решението може да бъде обжалвано пред Окръжен съд – Кюстендил, предава БТА.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

1256 са новите случаи на коронавирус у нас

Дани Тренчева

На 10 март ВСС ще гледа искането за предсрочно прекратяване мандата на Гешев

Дани Тренчева

Прокуратурата прекрати разследването срещу Лъчезар Иванов от ГЕРБ за пране на пари

admin

АЕЖ поиска допълнително информация от Миненков относно казуса с в. „Труд“

Дани Тренчева

Президентът свиква КСНС – на фокус са състоянието на армията и напрежението в Украйна

Дани Тренчева

Новият подвариант на Омикрон вече е у нас

Дани Тренчева

Leave a Comment