24.04.2024
България

Правителството осигури средства за летището в Русе

Министерският съвет одобри допълнителен трансфер в размер на 2 665 500 лв. по бюджета на община Русе, предназначени за довършване на дейностите по възстановяване на инфраструктурата на летище Русе и осигуряване на неговата експлоатационна годност.

Летище Русе има стратегическото значение и значителен потенциал за растеж като неговото възстановяване ще окаже съществено въздействие върху икономическото развитите на целия регион. Средствата са предназначени за изпълнение на техническите изисквания, което ще позволи възстановяване на полетите още в началото на 2022 г.

Стратегическото разположение на град Русе е ключов фактор и възобновяването на дейността на летището ще допринесе в голяма степен за развитието на региона и за постигане на по-интегрирана и балансирана свързаност между видовете транспорт. Стратегическото местоположение на аеропорта дава възможност за комбиниране на железопътен, сухопътен, воден и въздушен транспорт, което е основен приоритет в политиката на правителството в този сектор.

Източник: NOVA

Related posts

Кацаров: Няма нужда от локдаун, мерките работят

Дани Тренчева

Спецпрокуратурата: Няма основание Кирил Петков да бъде разследван

Дани Тренчева

Соня Янкулова е новият съдия в Конституционния съд

Дани Тренчева

Двамата трафиканти, заловени след гонка с полицията остават в ареста

admin

Спор провали първото заседание на работната група за зеления сертификат

Дани Тренчева

Петков: Очакваме да имаме четирима вицепремиери и две нови министерства

Дани Тренчева

Leave a Comment