15.06.2024
България Политика

Парламентът прие оставката на Лена Бориславова

Депутатите гласуваха оставката на  Лена Бориславова след подадена оставка от нейна страна на 12 април.

„За“ гласуваха 181 народни представители, „против“ 40, „въздържали“ – 0.

По време на кампанията осъзнах, че много от проблемите, за които ни говорят хората, се решават на местно ниво. От ПП не сме се явявали на местни избори, проблемите са големи и ние трябва да организираме хората си по места, да можем да предложим конкретни решения още в първите дни на следизборната кампания”. Това заяви Лена Бориславова в кулоарите на парламента след решението на парламента.

Бориславова каза, че предстои да се види дали ще заеме някаква длъжност в местната власт. “Засега изглежда, че НС започва да работи правилно, надявам се да остане работещо, пожелавам успех на моите колеги. Аз ще остана в ролята си досега в придвижването на законодателната програма”, каза още Лена Бориславова.

По повод днешните консултации на двете най-големи партии с президента Румен Радев, Бориславова каза, че явно сега президентът няма намерение да даде време на НС да има комфорта да излъчи правителство в по-удобни срокове, но това не значи, че те бягат от отговорност. “Когато получим втория мандат, ще предложим кабинет”, подчерта още Бориславова.

Припомняме, че още на 11 април Бориславова обяви във Фейсбук, че няма да е депутат в 49-ото Народно събрание, а ще се занимава с кампанията за местните избори в София.

А ден преди началото на новия парламент, тя поиска от Централната избирателна комисия (ЦИК) да бъде заличена като народен представител, но ЦИК не прие заявлението ѝ.  Затова днес след като положи клетва, Бориславова е подала оставка като народен представител.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Огнище на COVID-19 на борда на български кораб, има починал

Дани Тренчева

Дневен хороскоп за 6 януари 2022

Дани Тренчева

Протест пред НС за високите цени на горивата, тока и храната

Дани Тренчева

КНСБ: 70% от българите получават под средната работна заплата за страната

Дани Тренчева

Църквата празнува връщането на мощите на св. Иван Рилски Чудотворец в манастира му

admin

Тристранният съвет обсъжда Закона за ДДС, подоходното облагане и акцизите

Дани Тренчева

Leave a Comment