22.04.2024
112 България

Митнически служители на „Капитан Андреево“ задържаха контрабандни цигари

Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево“ откриха 42 000 къса контрабандни цигари във фабрични кухини на товарен автомобил с турска регистрация, съобщиха от регионалния пресцентър на митниците в Свиленград.

Превозното средство пристигнало на пункта на 21 юни на път от Турция за Франция. По метода „анализ на риска“ камионът е насочен за сканиране с рентген, при което в товарното помещение са отбелязани подозрителни зони с висока плътност. При последвалия физически контрол са установени 2100 кутии (42 000 къса) цигари без български акцизен бандерол, укрити в предната стена на хладилното ремарке. На водача – турски гражданин, е съставен акт по Закона за митниците, а тютюневите изделия са задържани.

От началото на годината до момента митническите служители на „Капитан Андреево“ са задържали над 4 670 000 къса цигари, като само за 22 дни през юни те са над  420 000 къса. Установени са 143 нарушения. Тютюневи изделия са иззети и от преминали пътници, влизащи в страната от Турция, когато акцизната стока е била над нормата за безмитен внос от две кутии цигари, допълниха от митницата.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Безплатно паркиране в София по повод 6-и септември

admin

Снеговалеж затвори част от проходите

Дани Тренчева

ГДНП припомня на шофьорите да не оставят автомобилите си запалени и без надзор

Дани Тренчева

Почитаме светеца, наричан защитник на апостолското учение

Прогноза за времето 15 февруари 2022

Дани Тренчева

Асен Василев: Актуализираният бюджет е разчетен да издържи януари и февруари

Дани Тренчева

Leave a Comment