25.07.2024
112 България

Митнически служители на „Капитан Андреево“ задържаха контрабандни цигари

Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево“ откриха 42 000 къса контрабандни цигари във фабрични кухини на товарен автомобил с турска регистрация, съобщиха от регионалния пресцентър на митниците в Свиленград.

Превозното средство пристигнало на пункта на 21 юни на път от Турция за Франция. По метода „анализ на риска“ камионът е насочен за сканиране с рентген, при което в товарното помещение са отбелязани подозрителни зони с висока плътност. При последвалия физически контрол са установени 2100 кутии (42 000 къса) цигари без български акцизен бандерол, укрити в предната стена на хладилното ремарке. На водача – турски гражданин, е съставен акт по Закона за митниците, а тютюневите изделия са задържани.

От началото на годината до момента митническите служители на „Капитан Андреево“ са задържали над 4 670 000 къса цигари, като само за 22 дни през юни те са над  420 000 къса. Установени са 143 нарушения. Тютюневи изделия са иззети и от преминали пътници, влизащи в страната от Турция, когато акцизната стока е била над нормата за безмитен внос от две кутии цигари, допълниха от митницата.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

ЕК отпуска 3 млн. евро държавна помощ за туроператорите в България

Срещата на Габровски с БСП продължи 6 минути

admin

МЗ: Млади пациенти получават мозъчен инсулт след прекаран COVID-19

admin

‘Amazing Dragon’ Discovery in China Reshapes History of Dinosaurs’ Evolution

admin

ПСС: Условията за зимни спортове днес са добри

admin

885 машини обработват републиканските пътища

Дани Тренчева

Leave a Comment