28.11.2022
България Политика

Кирил Петков: Ако нямаме 22 закона, приети до края на годината, губим 20 милиарда лева

Ако нямаме 22 закона, приети до края на годината, губим и спираме 20 милиарда лева европейски средства за българската икономика, каза във Велико Търново премиерът Кирил Петков. Той посочи, че в момента е важна актуализацията на пенсиите, която не се случва, младите семейства не получават допълнителни данъчни облекчения, продължават нивата на високите цени, трябва да продължи газовата диверсификация, есента отново може да има ковид вълна.

Ако в този момент влезем в поредица от избори, би било наистина пагубно и загуба на историческо време, подчерта Петков. Всеки трябва да си даде сметка защо е в Народното събрание и каква е неговата отговорност. Целта ни е да имаме 121 депутати и аз благодаря на тези депутати и на Радостин Василев. На въпрос за записа на разговор на Радостин Василев с депутат от ИТН, разпространен вчера от „Има такъв народ“,  Петков посочи, че само по себе си е долно и няма да го коментира.

В музей „Възраждане и Учредително събрание“ премиерът Кирил Петков се срещна с 10-годишната Александра Стефанова, която преди месец му е изпратила писмо, в което посочва, че иска да се запознае с него, тъй като мечтата ѝ е да се занимава с политика и като порасне да стане министър-председател.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Непълнолетен е задържан за стрелбата по автобус в Пловдив

Дани Тренчева

Камион се блъсна в спирка и уби жена в София

admin

Христо Иванов: Kоалицията трябва да излъчи обща кандидатура за управител на БНБ

Прогноза за времето 17 февруари 2022

Дани Тренчева

Д-р Бацелова, епидемиолог: Детските флакони на ваксините ще са по-различни заради дозирането

Дани Тренчева

15% ръст на цените в хотелите

Дани Тренчева

Leave a Comment