18.10.2024
Темида

Мъж е осъден на 14 години затвор за изнасилване и блудство спрямо дъщеря си

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Стара Загора е осъден С.В. за изнасилване и блудствени действия спрямо малолетната си дъщеря. Той е признат за виновен за това, че  през периода от май 2016 г. до ноември 2018 г. на неустановена дата, в дома си в село в обл. Стара Загора, като родител на малолетната  си дъщеря, ненавършила 14 г., чрез използване на положение на надзор и чрез употреба на сила и заплашване, извършил действия с цел да удовлетвори полово желание без съвкупление,  като блудството  представлява особено тежък случай.

С.В. е осъден и за това, че през периода от декември 2018 г. до 3 март 2019 г.,  в дома си в същото село, общо четири пъти се  съвкупил със своята  низходяща сродница – дъщеря си, навършила 14 г., като я е принудил към това със сила и заплашване и деянието представлява особено тежък случай.

 С.В. е признат за виновен и за това, че през периода от май 2016 г. до 3 март 2019 г., в същото село, склонявал лице, ненавършило 14-годишна възраст – собствената си дъщеря, пускайки й  порнографски филми, за да наблюдава виртуални полови сношения между лица от различен пол, чрез използване на положение на надзор. Деянията са извършени в условията на продължавано престъпление.  

Окръжен съд-Стара Загора е наложил на С.В. едно общо наказание за трите престъпления от 14 години лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим.

Присъдата е постановена при повторно разглеждане на делото. Тя подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд-Пловдив.  

Related posts

Осъдиха родители, оставили децата си без надзор

admin

Пак провал със старта на делото срещу Митьо Очите

admin

Условна присъда за 19 годишен, откраднал 42 хил. лева от местоработата си

admin

Прокуратурата: Депутат да наруши ковид карантината е маловажно

“Демократична България” отвоюва чрез съда Пловдивския панаир. Но победата още не е окончателна

Делото за откритата в куфар Евгения продължава

admin

Leave a Comment