26.06.2022
Темида

Мъж е осъден на 14 години затвор за изнасилване и блудство спрямо дъщеря си

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Стара Загора е осъден С.В. за изнасилване и блудствени действия спрямо малолетната си дъщеря. Той е признат за виновен за това, че  през периода от май 2016 г. до ноември 2018 г. на неустановена дата, в дома си в село в обл. Стара Загора, като родител на малолетната  си дъщеря, ненавършила 14 г., чрез използване на положение на надзор и чрез употреба на сила и заплашване, извършил действия с цел да удовлетвори полово желание без съвкупление,  като блудството  представлява особено тежък случай.

С.В. е осъден и за това, че през периода от декември 2018 г. до 3 март 2019 г.,  в дома си в същото село, общо четири пъти се  съвкупил със своята  низходяща сродница – дъщеря си, навършила 14 г., като я е принудил към това със сила и заплашване и деянието представлява особено тежък случай.

 С.В. е признат за виновен и за това, че през периода от май 2016 г. до 3 март 2019 г., в същото село, склонявал лице, ненавършило 14-годишна възраст – собствената си дъщеря, пускайки й  порнографски филми, за да наблюдава виртуални полови сношения между лица от различен пол, чрез използване на положение на надзор. Деянията са извършени в условията на продължавано престъпление.  

Окръжен съд-Стара Загора е наложил на С.В. едно общо наказание за трите престъпления от 14 години лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим.

Присъдата е постановена при повторно разглеждане на делото. Тя подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд-Пловдив.  

Related posts

Постоянен и домашен арест за братята, обвинени за агресията над медици в Самоков

admin

Приключи делото срещу заповедта за задържане на Севделина Арнаудова

admin

Борислав Колев остава под домашен арест

Васил Божков не може да бъде разпитан докато не получи постановлението си за привличане като обвиняем

admin

Гешев: Кой ще изпрати многотомните дела с тонове веществени доказателства

admin

Спецпрокуратурата проверява депутат за престъпление против Републиката

admin

Leave a Comment