13.04.2024
Темида

Мъж е осъден на 14 години затвор за изнасилване и блудство спрямо дъщеря си

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Стара Загора е осъден С.В. за изнасилване и блудствени действия спрямо малолетната си дъщеря. Той е признат за виновен за това, че  през периода от май 2016 г. до ноември 2018 г. на неустановена дата, в дома си в село в обл. Стара Загора, като родител на малолетната  си дъщеря, ненавършила 14 г., чрез използване на положение на надзор и чрез употреба на сила и заплашване, извършил действия с цел да удовлетвори полово желание без съвкупление,  като блудството  представлява особено тежък случай.

С.В. е осъден и за това, че през периода от декември 2018 г. до 3 март 2019 г.,  в дома си в същото село, общо четири пъти се  съвкупил със своята  низходяща сродница – дъщеря си, навършила 14 г., като я е принудил към това със сила и заплашване и деянието представлява особено тежък случай.

 С.В. е признат за виновен и за това, че през периода от май 2016 г. до 3 март 2019 г., в същото село, склонявал лице, ненавършило 14-годишна възраст – собствената си дъщеря, пускайки й  порнографски филми, за да наблюдава виртуални полови сношения между лица от различен пол, чрез използване на положение на надзор. Деянията са извършени в условията на продължавано престъпление.  

Окръжен съд-Стара Загора е наложил на С.В. едно общо наказание за трите престъпления от 14 години лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим.

Присъдата е постановена при повторно разглеждане на делото. Тя подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд-Пловдив.  

Related posts

ВАС реши окончателно: Събарят незаконните постройки на Божков във вила „Аглика“

Прокуратурата поиска условна присъда за Боян Расате

admin

Обвинена за убийството на баба си – актрисата Виолета Донева остава в ареста

admin

Окончателно: Георги Николаев остава за постоянно в ареста

admin

Прокуратурата разследва Горанов за престъпление по служба заради крадения джип

Петър Петров

Доживотен затвор за 45-годишен убил 17-годишната си доведена дъщеря

admin

Leave a Comment