20.06.2024
112 България Темида

Двама полицаи с обвинение за искане и приемане на подкуп

Двама полицейски служители са привлечени като обвиняеми за искане и приемане на подкуп, съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение във Варна. Окръжната прокуратура в града ги привлича към наказателна отговорност за това, че в качеството си на полицейски служители са поискали и приели дар, за да не извършат действия по служба. За единият от тях престъплението е извършено в условията на продължавано престъпление и касае серия от случаи.

Разследването е образувано в края на ноември миналата година по материали на Дирекция „Вътрешна сигурност“ при МВР, уточняват от прокуратурата. В хода на разследването е установено, че в периода от 23 септември 2021 година до 14 април 2022 година Н. Н., 52 г., повече от веднъж поискал и взел подкуп от граждани като всеки път това било условие, за да не извърши свои служебни задължения и да не ги санкционира за различни нарушения по закона за движение по пътищата. Сумите, които вземал, били между 100 лева и 180 лева. Неговият колега – П. Н., 41 г., приема сумата от 40 лева, за да не вземе мерки във връзка с нарушение, допуснато от водач на пътя.

С постановление на наблюдаващия прокурор двамата са задържани за срок до 72 часа. Предстои внасяне на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо двамата.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Полицай отказа подкуп

admin

Откриха тяло на мъж в яз. „Мандра“

admin

Нинова: Бюджет 2022 г. е най-социалният от последните години

Дани Тренчева

Полиция обгради офиса на фирмата в Скопие, чийто автобус изгоря

Дани Тренчева

Министерството на здравеопазването е осигурило достатъчни количества от лекарствени продукти, приложими при пациенти с COVID-19

Дани Тренчева

631 мигранти са задържани през януари

admin

Leave a Comment