20.07.2024
Политика Пулсът на Югозапада Симитли

Кметът на Симитли Апостол Апостолов стана парламентарен сътрудник на депутата К. Стойков от Петрич

Кметът на Симитли Апостол Апостолов стана парламентарен сътрудник на депутата К. Стойков от Петрич

Поли отново е с ранг на нещатен депутатски сътрудник. Той е изборът на петричкия депутат от ГЕРБ Костадин Стойков, който се надява Ап. Апостолов да го съветва в областите икономика и финанси.

Кметът на Симитли пак бе нещатен сътрудник, но на сина си, депутата от ГЕРБ Стефан Апостолов в 44-ото НС от 2017 до 2021 г. През лятото на миналата година срещу Ст. Апостолов, който е народен избраник от 44-ото НС до момента, обаче бе подаден сигнал в КПКОНПИ, че е в конфликт на интереси по отношение на баща си, който ще го съветва в сферата на младежките политики. Проучване на комисията, оглавявана тогава от ексглавния прокурор Сотир Цацаров, установи, че Стефан Апостолов действително е изискал от главния секретар на НС да бъде издаден пропуск и безконтактна магнитна карта за достъп до двете сгради на институцията на баща му, обаче не е издаван пропуск за обособените места за паркиране на паркингите на НС.

Пред КПКОНПИ кметът на Симитли обяснил, че е ползвал пропуска си за парламента, за да може да участва в заседанията на Комисията по младежта и спорта, но няма договор със сина си, нито получава пари за това.

В крайна сметка комисията реши, че конфликт на интереси няма. За да не буни обаче отново духовете, този път кметът Апостолов решил да си осигури достъп до НС не чрез сина си, а чрез колегата му от Петрич К. Стойков. В същото време Стефан Апостолов все още е без сътрудници и за момента доста успешно се оправя сам със серията въпроси, с които на парламентарен контрол обсипва служебния регионален министър Иван Шишков за неуредици в община Симитли.

Назначаването на сътрудници в 48-ото НС върви мудно и е индикация, че самите депутати явно не вярват много, че 48-ото НС ще има дълъг парламентарен живот и ще са им нужни помощници. Както съобщихме, депутатът Андрей Гюров си назначи за съветник общественика Методи Байкушев, бившият областен управител на Благоевград Бисер Михайлов бе назначен от експредседателя на ОбС – Сандански Георги Георгиев, но не по правни въпроси, а с ресор политики и транспорт.

Някогашният депутат от ИТН Христо Гушков, който в миналия парламент съветваше съпартиеца си от Враца Георги Георгиев по здравните въпроси, явно се е справил доста добре, защото сега е назначен за нещатен сътрудник на Парламентарната комисия по превенция и противодействие на корупцията.

Кметът на Симитли Апостол Апостолов стана парламентарен сътрудник на депутата К. Стойков от Петрич снимка 1

Related posts

Повторно обсъждат общински дълг за близо 2 милиона лева в Сандански

admin

Онлайн обучението продължава в Благоевград и Сандански

Дани Тренчева

ВАС потвърди глоба и конфискация на имущество от бившия кмет на Благоевград Камбитов

Отпадат таксите за детските ясли и градини в община Симитли

admin

Американският университет отново на върха в рейтинга на българските висши училища: с 2 първи и 3 втори места

Дани Тренчева

Дванадесетокласници от училището в Симитли с мил жест към класния си ръководител по повод 8-ми март и предстоящия им абитуриентски бал

Дани Тренчева

Leave a Comment