28.11.2022
Благоевград Пулсът на Югозапада

Делегация от Република Косово на посещение и обмяна на опит в Областна дирекция ,,Земеделие“ Благоевград

Днес Директорът на Областна дирекция ,,Земеделие“ Благоевград, г-жа Мария Захова, посрещна експерти от Министерство на земеделието, горите и развитието на селските райони на Косово, Отдел за допълнителни услуги и общински информационни и консултантски центрове, Косовски земеделски институт, Агенция за развитие на селските райони и Център за развитие на Косово (неправителствена организация).

Визитата бе организирана с цел обмяна на инситуционален опит, начини за кандидатстване, подпомагане и финансиране на земеделските производители, условия за допустимост, бизнес планове, добри практики и съвети. На срещата взеха участие главния секретар на ОДЗ Благоевград г-жа Светлана Христова, директор на главна дирекция ,,Аграрно развитие“ г-н Божидар Йосифов и директор дирекция ,,Административно-правна и финансово-стопанска“ г-н Владимир Хаджийски. Дискусията касаеше срокове по оперативни програми, регистри, необходими за дейността на Министерство на земеделието, ОДЗ и ОСЗ, дейности за информиране на земеделските стопани за възможностите за кандидатстване, проверки и осъществяване на контрол.

Пред експертите от институциите в Република Косово бе представена презентация на тема ,,Стартова помощ за развитието на малките стопанства“ от г-н Стилиян Рупов, експерт в Национална служба за съвети в земеделието, теариториален офис Благоевград.

На отправена покана за визита в Република Косово, г-жа Мария Захова отговори: ,, С голямо удоволствие. Вярвам, че ще се срещнем отново. Благодаря Ви, че посетихте Благоевград! Винаги сте добре дошли! До нови срещи. Надявам се срещата ни днес да е била ползотворна.“

Related posts

Apple Earnings: Most Boring Quarter of The Year Still Holds Some Intrigue

admin

73-годишен мъж блъсна жена на пешеходна пътека в Благоевград

Петър Петров

Дестинация Симитли: Адреналин и любов на две колела – мотокрос, какъвто няма да откриете никъде другаде

admin

Ураганен вятър и висока лавинна опасност при Седемте рилски езера

Дани Тренчева

Венеса Ханджийска от Полена е новият национален шампион на 200 м. бягане, след оспорвано състезание за юноши и девойки в София

Дани Тренчева

Коледно настроение вече се усеща и в Центъра за настаняване от семеен тип в село Железница

Дани Тренчева

Leave a Comment