13.07.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Делегация от Република Косово на посещение и обмяна на опит в Областна дирекция ,,Земеделие“ Благоевград

Днес Директорът на Областна дирекция ,,Земеделие“ Благоевград, г-жа Мария Захова, посрещна експерти от Министерство на земеделието, горите и развитието на селските райони на Косово, Отдел за допълнителни услуги и общински информационни и консултантски центрове, Косовски земеделски институт, Агенция за развитие на селските райони и Център за развитие на Косово (неправителствена организация).

Визитата бе организирана с цел обмяна на инситуционален опит, начини за кандидатстване, подпомагане и финансиране на земеделските производители, условия за допустимост, бизнес планове, добри практики и съвети. На срещата взеха участие главния секретар на ОДЗ Благоевград г-жа Светлана Христова, директор на главна дирекция ,,Аграрно развитие“ г-н Божидар Йосифов и директор дирекция ,,Административно-правна и финансово-стопанска“ г-н Владимир Хаджийски. Дискусията касаеше срокове по оперативни програми, регистри, необходими за дейността на Министерство на земеделието, ОДЗ и ОСЗ, дейности за информиране на земеделските стопани за възможностите за кандидатстване, проверки и осъществяване на контрол.

Пред експертите от институциите в Република Косово бе представена презентация на тема ,,Стартова помощ за развитието на малките стопанства“ от г-н Стилиян Рупов, експерт в Национална служба за съвети в земеделието, теариториален офис Благоевград.

На отправена покана за визита в Република Косово, г-жа Мария Захова отговори: ,, С голямо удоволствие. Вярвам, че ще се срещнем отново. Благодаря Ви, че посетихте Благоевград! Винаги сте добре дошли! До нови срещи. Надявам се срещата ни днес да е била ползотворна.“

Related posts

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов издаде заповед, с която се забранява преминаването по пътя Полена – Сушица

Дани Тренчева

Около 90 процента от населението на област Благоевград е преброено

Дани Тренчева

Млад мъж се опита да се самоубие в центъра на Благоевград

Дани Тренчева

Уволнената по жалба на украинки общинска служителка В. Милкова: Кметът е жестоко подведен, в основата на интригата е координаторът на центъра Мирослав Кюпов

Петър Петров

Кръгла маса „30 години специалност „Психология““ ще се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Дани Тренчева

Челен сблъсък край Разлог, трима са пострадали

Дани Тренчева

Leave a Comment