19.04.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Делегация от Република Косово на посещение и обмяна на опит в Областна дирекция ,,Земеделие“ Благоевград

Днес Директорът на Областна дирекция ,,Земеделие“ Благоевград, г-жа Мария Захова, посрещна експерти от Министерство на земеделието, горите и развитието на селските райони на Косово, Отдел за допълнителни услуги и общински информационни и консултантски центрове, Косовски земеделски институт, Агенция за развитие на селските райони и Център за развитие на Косово (неправителствена организация).

Визитата бе организирана с цел обмяна на инситуционален опит, начини за кандидатстване, подпомагане и финансиране на земеделските производители, условия за допустимост, бизнес планове, добри практики и съвети. На срещата взеха участие главния секретар на ОДЗ Благоевград г-жа Светлана Христова, директор на главна дирекция ,,Аграрно развитие“ г-н Божидар Йосифов и директор дирекция ,,Административно-правна и финансово-стопанска“ г-н Владимир Хаджийски. Дискусията касаеше срокове по оперативни програми, регистри, необходими за дейността на Министерство на земеделието, ОДЗ и ОСЗ, дейности за информиране на земеделските стопани за възможностите за кандидатстване, проверки и осъществяване на контрол.

Пред експертите от институциите в Република Косово бе представена презентация на тема ,,Стартова помощ за развитието на малките стопанства“ от г-н Стилиян Рупов, експерт в Национална служба за съвети в земеделието, теариториален офис Благоевград.

На отправена покана за визита в Република Косово, г-жа Мария Захова отговори: ,, С голямо удоволствие. Вярвам, че ще се срещнем отново. Благодаря Ви, че посетихте Благоевград! Винаги сте добре дошли! До нови срещи. Надявам се срещата ни днес да е била ползотворна.“

Related posts

Третокласници и четвъртокласници от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Симитли почетоха Васил Левски

Дани Тренчева

Състезание „Аз обичам България” се проведе в Обединено училище „Св. Паисий Хилендарски“ – село Долно Осеново

Дани Тренчева

Пременени с коледни дрешки децата от филиал Брежани на Детска градина „Радост“ посрещнаха Дядо Коледа

Дани Тренчева

Катастрофа затвори движението при околовръстния път на Кюстендил

Дани Тренчева

Проходими при зимни условия са пътищата в Благоевградска област

Дани Тренчева

Част от улиците в Симитли остават без вода. Вижте кога!

admin

Leave a Comment