29.03.2024
Благоевград Политика

МВР с информация за подготовката на балотажа

От МВР обявиха каква е организацията за охраната на обществения ред и как ще бъдат транспортирани изборните протоколи и материали за президентския вот в неделя.

Ресорното министерство е ангажирано и с охраната на машините за балотажа. Те вече се подготвят за изборния ден. Софтуерът трябва да бъде преинсталиран, картите за гласуване да бъдат синхронизирани, а машините пломбирани, след което отново ще бъдат ескортирани със жандармерия до изборните секции.

От МВР съобщиха, че към момента в рамките на провеждана акция от 3 ноември насам са извършени 4516 проверки за купуване и продаване на гласове. „Констатирани са 154 престъпления, като 122 от тях са против политическите права на гражданите. 32 са свързани с подготовката, провеждането и приключването на подготовката на изборите”, заяви главен комисар Станимир Станев.

„В момента тече специализирана полицейска операция по съпровод и охрана на изборните книжа и бюлетините, която започна във вторник и трябва да приключи в утрешния ден. Съпровод и охрана на машините за чужбина също започна във вторник. 336 машини до момента са изведени от страната. Не сме получили от ЦИК план за логистиката за втория тур, предполагаме, че ще бъдат същия брой”, директорът на „Жандармерия” Тодор Гребенаров.

Източник: NOVA

Related posts

Днес предават бюлетините за вота в неделя

Дани Тренчева

ВОТЪТ ПО ОБЛАСТИ: Кой къде води след изборите 2 в 1

Дани Тренчева

МБАЛ Благоевград регистрира тревожен ръст на усложнения от Covid-19

Дани Тренчева

Ще има ли великденски добавки за пенсионерите

admin

Църквата поиска община Благоевград да дари имота при пазара за строеж на храм „Св. Мина“

ВСС прие Надежда Йорданова да иска освобождаването на Иван Гешев

Leave a Comment