24.04.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Благоевградският куклен театър с номинация за наградата „ИКАР 2022“

Спектакълът „Малката Самовила“ на Общински куклен театър – Благоевград е номиниран за награда „ИКАР 2022“ в категория „Най-добро представление“. 

Премиерата на театралната постановка за деца се състоя на 29.09.2021 г. и премина при изключителен успех. Благоевградският куклен театър извървя в последните години много силен творчески път, приобщи огромен брой публика и създаде едно постоянно работещо и търсено театрално пространство.  Резултатът бе заслужено спечелената наградата „ИКАР 2021“ за най-добро куклено представление, както и наградата на публиката с постановката „Гарвин Магьосникът“ от Яна Борисова.

Пиесата „Малката Самовила“ е една вълшебна приказка за една красива любов, за обещания, за вярност, изкушения и прескъпо платени грешки. Актьорите по блестящ начин представят в лицето на един царски син и една малка Самовила, поучителни истини за човешкото поведение.

Режисьор на постановката е Албена Георгиева, драматизацията е на проф.Славчо Маленов, сценограф е Юлияна Войкова-Найман, а музиката е дело на Христо Намлиев.

Артистите, които представят пътешествието в морето от човешки взаимоотношения са Атанас Димитров, Наталия Петкова, Дияна Георгиева, Десислава Чардаклиева, Йоана Рачева, Виктор Кападжиев, Александър Станковски.

Изключително и  най-високо признание и оценка за екипа на театъра! На добър час!

Related posts

Спипаха крадци на кола, дърва и трафикант на кокаин

admin

Издирват изгубил се в Пирин турист

admin

48 семейства с новородени деца получиха еднократна помощ в Благоевград

admin

Dell’s Return To Stock Market Leaves A Bitter Taste In Company Finance Future

admin

Община Благоевград ще кандидатства по проект с МЗ за обособяване на изолирани сектори за лечение на коронавирус и нова апаратура в две общински лечебни заведения

Дани Тренчева

Шестокласници и седмокласници от училището в Крупник с интересна патриотична инициатива

Дани Тренчева

Leave a Comment