26.04.2024
Благоевград

Служебни министри влязоха в инициативния комитет на партията на Стефан Янев

Нова, смислена и полезна за обществото формация, която ще бъде мост между гражданите и органите на държавната власт“. Така бившият служебен премиер и министър на отбраната Стефан Янев представи партията си „Български възход“, чийто инициативен комитет се събра днес в столичен хотел, за да приеме учредителната декларация. По думите на Янев това ще бъде политическа формация, която ще бъде „близо до хората, ще има постоянен контакт с гражданското общество и ще се позиционира в национално-консервативния сектор“.

 

 

 

На влизане в конферентната зала бъдещият партиен лидер заяви, че от гледна точка на партийното строителство днес е един хубав ден, защото в българското политическо пространство връзката между партиите и гражданското общество е нарушена и амбицията на „Български възход“ е да запълним този вакуум, така че партийният живот да отговаря на нуждите и желанията на хората за по-добро управление. Янев заяви, че партията ще работи, за да отразява нагласите на хората и ще се стреми към ефективни органи на управление и изпълване на демокрацията със съдържание. Ценностите върху които ще се базира са свързани със семейството, дома, образованието, духовността, и с културния идентичен код на българина, запазен през вековете, обяви Янев.

 

 

 

По думите му най-важен е националния интерес, който трябва да бъде изразен както през външната, така и чрез вътрешната политика. Янев посочи за основни принципи управлението на закона, независимата съдебна система, която да не е само клише, ефективните представителни органи на управление, частната собственост, придобита по честен път и балансирана външна политика.

 

„Днешното събитие не е самоцел, не го правим заради нашето его или защото търсим слава, престиж или социално положение. Всички тук сме доказани професионалисти в различни области и няма какво да доказваме. Ето защо правим всичко това – защото не ни оставиха друг избор (…) Спасението по отделно не е възможност. Не може повече да толерираме тази политическа безотговорност, тази некомпетентност, този безумен авантюризъм, който ни води към дъното. Ние сме пред поредната национална катастрофа, а дори не сме във война“, коментира Янев.

 

 

 

Бившият служебен премиер подчерта, че компромиси няма да се правят с хора, водени от користни цели и лични амбиции, а ще застане зад всеки честен, открит и лоялен човек, който стои зад каузата на „Български възход“.

 

 

Related posts

5-годишно дете пострада при ПТП в Благоевград

Петър Петров

Радослав Митревски: „Не съумяхме да изиграем мача по най-правилния начин“

Прокуратурата в Благоевград разследва поемане на дългосрочен дълг от Общината

Дани Тренчева

Руски гражданин, издирван от САЩ с мярка „временно задържане“

admin

Затвориха АМ „Струма“: Граждански протест заради затворения мост на Покровнишко шосе

Двама задържани за шофиране след употреба на алкохол в Югозапада

Leave a Comment