18.06.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Благоевградският куклен театър с номинация за наградата „ИКАР 2022“

Спектакълът „Малката Самовила“ на Общински куклен театър – Благоевград е номиниран за награда „ИКАР 2022“ в категория „Най-добро представление“. 

Премиерата на театралната постановка за деца се състоя на 29.09.2021 г. и премина при изключителен успех. Благоевградският куклен театър извървя в последните години много силен творчески път, приобщи огромен брой публика и създаде едно постоянно работещо и търсено театрално пространство.  Резултатът бе заслужено спечелената наградата „ИКАР 2021“ за най-добро куклено представление, както и наградата на публиката с постановката „Гарвин Магьосникът“ от Яна Борисова.

Пиесата „Малката Самовила“ е една вълшебна приказка за една красива любов, за обещания, за вярност, изкушения и прескъпо платени грешки. Актьорите по блестящ начин представят в лицето на един царски син и една малка Самовила, поучителни истини за човешкото поведение.

Режисьор на постановката е Албена Георгиева, драматизацията е на проф.Славчо Маленов, сценограф е Юлияна Войкова-Найман, а музиката е дело на Христо Намлиев.

Артистите, които представят пътешествието в морето от човешки взаимоотношения са Атанас Димитров, Наталия Петкова, Дияна Георгиева, Десислава Чардаклиева, Йоана Рачева, Виктор Кападжиев, Александър Станковски.

Изключително и  най-високо признание и оценка за екипа на театъра! На добър час!

Related posts

150 години от рождението на Гоце Делчев ще бъдат отбелязани тържествено в Благоевград

Дани Тренчева

От днес започва планова профилактика на водопроводната мрежа в община Симитли

admin

Болницата в Гоце Делчев е препълнена с пациенти с COVID

Дани Тренчева

Община Благоевград поставя нови паркови кошчета в центъра на града

Дани Тренчева

Лек автомобил горя в Сандански

Дани Тренчева

Весело тържество за 100-годишния юбилей на Мария Пецева от Центъра за настаняване от семеен тип в Симитли

Дани Тренчева

Leave a Comment