20.04.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Благоевградският куклен театър с номинация за наградата „ИКАР 2022“

Спектакълът „Малката Самовила“ на Общински куклен театър – Благоевград е номиниран за награда „ИКАР 2022“ в категория „Най-добро представление“. 

Премиерата на театралната постановка за деца се състоя на 29.09.2021 г. и премина при изключителен успех. Благоевградският куклен театър извървя в последните години много силен творчески път, приобщи огромен брой публика и създаде едно постоянно работещо и търсено театрално пространство.  Резултатът бе заслужено спечелената наградата „ИКАР 2021“ за най-добро куклено представление, както и наградата на публиката с постановката „Гарвин Магьосникът“ от Яна Борисова.

Пиесата „Малката Самовила“ е една вълшебна приказка за една красива любов, за обещания, за вярност, изкушения и прескъпо платени грешки. Актьорите по блестящ начин представят в лицето на един царски син и една малка Самовила, поучителни истини за човешкото поведение.

Режисьор на постановката е Албена Георгиева, драматизацията е на проф.Славчо Маленов, сценограф е Юлияна Войкова-Найман, а музиката е дело на Христо Намлиев.

Артистите, които представят пътешествието в морето от човешки взаимоотношения са Атанас Димитров, Наталия Петкова, Дияна Георгиева, Десислава Чардаклиева, Йоана Рачева, Виктор Кападжиев, Александър Станковски.

Изключително и  най-високо признание и оценка за екипа на театъра! На добър час!

Related posts

Председателският съвет към Общински съвет Благоевград взе единодушно решение да подкрепи финансово Красимир Божурски

Дани Тренчева

Откриха над 300 кг канабис в село край Симитли

admin

ОДМВР-Благоевград разпореди незабавна проверка за инцидента на стадион „Христо Ботев“

Петър Петров

Празненства в село Полето, община Симитли

admin

Дядо Коледа пристига в село Полена на 18 декември, за да се срещне лично с децата и заедно да запалят коледните светлини

Дани Тренчева

22 висши училища ще участват в организираната в Благоевград Панорама на университетите

Дани Тренчева

Leave a Comment