28.11.2023
Благоевград Пулсът на Югозапада

Благоевградският куклен театър с номинация за наградата „ИКАР 2022“

Спектакълът „Малката Самовила“ на Общински куклен театър – Благоевград е номиниран за награда „ИКАР 2022“ в категория „Най-добро представление“. 

Премиерата на театралната постановка за деца се състоя на 29.09.2021 г. и премина при изключителен успех. Благоевградският куклен театър извървя в последните години много силен творчески път, приобщи огромен брой публика и създаде едно постоянно работещо и търсено театрално пространство.  Резултатът бе заслужено спечелената наградата „ИКАР 2021“ за най-добро куклено представление, както и наградата на публиката с постановката „Гарвин Магьосникът“ от Яна Борисова.

Пиесата „Малката Самовила“ е една вълшебна приказка за една красива любов, за обещания, за вярност, изкушения и прескъпо платени грешки. Актьорите по блестящ начин представят в лицето на един царски син и една малка Самовила, поучителни истини за човешкото поведение.

Режисьор на постановката е Албена Георгиева, драматизацията е на проф.Славчо Маленов, сценограф е Юлияна Войкова-Найман, а музиката е дело на Христо Намлиев.

Артистите, които представят пътешествието в морето от човешки взаимоотношения са Атанас Димитров, Наталия Петкова, Дияна Георгиева, Десислава Чардаклиева, Йоана Рачева, Виктор Кападжиев, Александър Станковски.

Изключително и  най-високо признание и оценка за екипа на театъра! На добър час!

Related posts

Двама младежи с опасност за живота при катастрофа в Благоевград

admin

Млад мъж се опита да се самоубие в центъра на Благоевград

Дани Тренчева

Европарламентът ще разследва нехуманното отношение към кучетата в Благоевград

admin

45 ГОДИНИ КИТАРО-МАНДОЛИНЕН ОРКЕСТЪР „СТЕФАН БОРИЛОВ“

admin

Община Симитли започва третиране на тревните площи срещу кърлежи на 13 май

Кола се обърна по таван на АМ „Струма“ край Кочериново

Дани Тренчева

Leave a Comment