13.04.2024
112 Пулсът на Югозапада Сандански

Сигнал за телефонна измамама в Сандански

Мъж от Сандански е предал голяма сума на телефонни измамници, представили се за полицейски служители, съобщиха от областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Благоевград.

В сигнала, подаден в Районното управление в Сандански, е посочено, че 68-годишен мъж от града е получил обаждане на домашния си телефон от непознат, който се представил за полицейски служител и поискал съдействие с парична сума за залавянето на телефонни измамници. На потърпевшия е нанесена щета на приблизителна стойност около шест хиляди лева, съобщават от ОД на МВР-Благоевград. Оттам посочват, че по случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

От ОД на МВР призовават още гражданите за повишено внимание и проява на недоверие по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане целят получаването на пари.

За да бъдат предотвратени подобни престъпления от полицията призовават в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни или банкови сметки, гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и да позвънят на тел. 112.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Община Симитли разкрива временен преброителен пункт

Дани Тренчева

Ансамбъл „Пирин“ обявява кастинг за танцьори, артист-хористи и оркестранти

admin

В 117 училища в Благоевградска област се учи присъствено

Дани Тренчева

Няма места в интензивното отделение за лечение на COVID-19 в болницата в Благоевград

Дани Тренчева

Станислав Трифонов лично поведе листата на ИТН в Пиринско! Ще се разграничи ли Слави от кмета Илко Стоянов?

admin

Англичанин намушка с нож съпругата си, след което и себе си

admin

Leave a Comment