28.11.2022
112 България

Водачът, причинил катастрофата на булевард „Черни връх“, е хващан шест пъти без книжка

Водачът, причинил катастрофата с две жертви на столичния булевард „Черни връх“, е хващан шест пъти без книжка, има 80 отнети точки. Това стана известно от изслушването в Столичния общински съвет (СОС) на комисар Тенчо Тенев, началник на отдел „Пътна полиция“ – София.

Водачът, управлявал този автомобил, е системен наркоман, коментира Тенев. Той обясни, че шофьорът е бил с отнета книжка поради изтичане на контролни точки. През 2014 г. му е образувано досъдебно производство за това, че е управлявал автомобил без книжка. През 2016 г. срещу водача е образувано още едно досъдебно производство. Миналата седмица е бил заловен от органите на МВР и му е отнето швейцарското свидетелство за управление на автомобил – след употреба на наркотици, каза Тенев.

Началникът на „Пътна полиция“ допълни, че въпросният водач е сложил фалшиви номера на автомобила, с които се е движил по улиците на София.

Ние сме административно-наказващ орган. По-големите институции – прокуратура и съд, вземат решението дали този човек да бъде съден, дали да се движи по пътищата и дали сме удовлетворени от това, което сме направили, за да го спрем да прави повече бели по пътищата, заяви Тенев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Над 753 хил. годишни е-винетки изтичат в първите два месеца на 2022 г.

Дани Тренчева

Румен Радев посрещна федералният министър по европейските и международните въпроси на Австрия

admin

Полицията започва засилени проверки на товарните автомобили и автобусите

Дани Тренчева

Църквата почита паметта на св. преподобна Ксения Римлянка

Дани Тренчева

Парламентът ще гласува правителството на Кирил Петков

Дани Тренчева

Прогноза за времето

admin

Leave a Comment