09.02.2023
112 България

Спасиха четиригодишно дете, почти удавено в басейн

Увеличение на пациентите, приети след водни инциденти, отчитат в УМБАЛ-Бургас. Това лято инцидентите във водни басейни са повече, отколкото през миналото, показва болничната статистика. Само преди няколко дни специалистите от отделението по реанимация спасиха 4-годишно дете, почти удавено в басейн в един от курортните комплекси. Извадено е от водата без дишане и със спряло сърце. По време на реанимацията на място сърцето тръгва и спира няколко пъти, а в болницата е прието в кома. Това съобщи Юлия Андреева от пресцентъра на болницата.

В отделението по реанимация правят всичко възможно, за да стабилизират детето и да го върнат към живота, макар че първоначалните прогнози никак не са добри. Момиченцето вече е извън опасност и е изписано от отделението, обясни Андреева.

Лекарите призовават родителите да не оставят децата без надзор, независимо дали се намират в море или басейн.

Специалистите от отделението по „Реанимация“ споделят, че най-честите категории хора, приети след такива инциденти, са деца, тийнейджъри и възрастни над 60 години. Сред възрастните преобладават чужденците и туристите от други градове, които не се съобразяват с опасностите на морето и надценяват силите си. След воден инцидент наблюдението от реаниматор е задължително, защото има риск от късни усложнения, оток и инфекции на белите дробове.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Волтова дъга е поразила двама служители на НКЖИ край Видин

admin

МОН: Задължителният изпит по професия може да е със защита на дипломен проект

Дани Тренчева

Заловиха течен метамфетамин за близо 11 млн. лева на Летище София

Дани Тренчева

Убиха мъж по време на празненство в Първомай

Дани Тренчева

Румен Радев: Каквато и да е предисторията и предтекста за войната в Украйна, нищо не може да оправдае потъпкването на националния суверенитет

admin

Изписаха от „Пирогов” двама от пострадалите на „Струма”

Дани Тренчева

Leave a Comment