13.07.2024
България Политика

СОС с позиция за трагичния пътен инцидент, при който загинаха две жени

Не можем да бъдем безмълвни наблюдатели на агресивното и престъпно поведение на пияни и дрогирани и необуздани шофьори. От нас зависи да спрем тази война, която се води по пътищата на страната и града ни. Това се казва в позиция на Столичния общински съвет (СОС) относно трагичния пътен инцидент, при който на 5 юли загинаха две момичета. Тя бе представена днес по време на заседанието на съвета от председателя на СОС Георги Георгиев.

„Като институция ние заедно и като хора с морално поведение трябва да покажем нулева търпимост към агресивното поведение на пътя при неспазването на правилата“, гласи текстът.

В него се подчертава, че инвестициите в инфраструктура на територията на София са задача на Столична община, но неглижирането на хулиганството на пътя обезсмисля всички тези усилия.

В позицията си от СОС настояват за незабавни, публично оповестени мерки от МВР и КАТ за засилен контрол на скоростта и на редовността на шофьорите на пътя.

В нея се припомня и за инцидента, при който загина журналистът Милен Цветков. Не искаме знакови места в София да са белязани от трагични инциденти и булеварди на столицата да са напоени с кръв, се казва още в позицията.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Поредно провалено заседание на парламента

admin

Разходите за пенсии са нараснали с 1,8 млн. лв. спрямо 2020 г.

Дани Тренчева

КНСБ: 1103 лева месечно са нужни на един българин за да живее нормално

Дани Тренчева

МВнР представи подписания двустранен протокол между България и Северна Македония

admin

96% от българите са притеснени от нарастващите разходи за живот

admin

Пострадалите от поройните дъждове в Карлово и Сопот с възожност да получат еднократна помощ

admin

Leave a Comment