28.11.2022
България Политика

СОС с позиция за трагичния пътен инцидент, при който загинаха две жени

Не можем да бъдем безмълвни наблюдатели на агресивното и престъпно поведение на пияни и дрогирани и необуздани шофьори. От нас зависи да спрем тази война, която се води по пътищата на страната и града ни. Това се казва в позиция на Столичния общински съвет (СОС) относно трагичния пътен инцидент, при който на 5 юли загинаха две момичета. Тя бе представена днес по време на заседанието на съвета от председателя на СОС Георги Георгиев.

„Като институция ние заедно и като хора с морално поведение трябва да покажем нулева търпимост към агресивното поведение на пътя при неспазването на правилата“, гласи текстът.

В него се подчертава, че инвестициите в инфраструктура на територията на София са задача на Столична община, но неглижирането на хулиганството на пътя обезсмисля всички тези усилия.

В позицията си от СОС настояват за незабавни, публично оповестени мерки от МВР и КАТ за засилен контрол на скоростта и на редовността на шофьорите на пътя.

В нея се припомня и за инцидента, при който загина журналистът Милен Цветков. Не искаме знакови места в София да са белязани от трагични инциденти и булеварди на столицата да са напоени с кръв, се казва още в позицията.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Асен Василев: В окото на бурята сме, турбуленцията е изключително голяма

1 235 са новодиагностицираните с COVID-19 лица в България през последното денонощие

Дани Тренчева

По 120 лв. допълнително ще получат пенсионерите и този месец

Дани Тренчева

КПКОНПИ: Шефът на МБАЛ „Лозенец” сключил договор сам със себе си

Дани Тренчева

16 милиона лева от бюджета са дадени за украинските бежанци у нас

admin

Кирил Петков след срещата с Володимир Зеленски

admin

Leave a Comment