01.12.2022
България Политика

Стефан Янев: Коалицията се управлява през мобилните телефони

Управляващата коалиция се управлява през мобилните телефони. Това каза пред БНР служебният премиер в периода май-декември 2021 г. Стефан Янев, бивш министър на отбраната в кабинета на Кирил Петков.

Той подчерта, че в самата коалиция механизмите за взаимодействие не работят.

Според бившия служебен премиер изгонването на посланичката на Русия у нас Елеонора Митрофанова е крайна мярка: „Никой посланик няма право да се меси във вътрешните работи на една държава. Въпросът е на преценка дали с изказвания и с действия посланикът се намесва във вътрешните работи, или това е емоционална оценка на някого. В случая говорим за една емоционалност в поведението и фриволност на съответния вицепремиер (Асен Василев – б.р.), който е казал това. Тази комбинация на емоционалност и фриволност не е никак добре в поведението на държавник“.

Той прогнозира, че след евентуално изгонване на руската посланичка двустранните отношения между България и Русия значително ще се влошат.

По думите на Янев с приемането на Плана за възстановяване се дава зелена светлина да се харчат парите, предвидени в него: „Дали ще потекат реки от мед и масло – това не е точният въпрос, защото това финансиране далеч не е гарантирано на базата на представения проект, както е в момента“.

Стефан Янев обяви, че споделя съмненията, възникнали с компанията „Джемкорп“, която предлага „проекта с т.нар. батериен парк“. По думите му има и допълнителна информация, която потвърждава споменатите факти, пораждащи съмнения.

„Ако се потвърдят официално, най-вероятно ще бъде спряно финансирането от ЕК за този проект“, прогнозира той.

„За позицията на премиера Кирил Петков за РСМ показва непознаване на проблема – непознаване на историческата част и неразбиране на перспективата, която стои оттук нататък. Бързането е под външно въздействие, което не е в националния ни интерес“, коментира бившият служебен премиер.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

МОН с пояснения за легитимността на дипломата на Андрей Гюров

admin

3183 са новите случаи на коронавирус

Дани Тренчева

Бойко Борисов:  Предлагам на лидерите на останалите партии да се дръпнем назад

admin

МВР и РЗИ със съвместни мерки за контрол на сертификатите за ваксиниране

Дани Тренчева

МОН: Двойно увеличение на учениците с положителни тестове за седмица

Радев: Признаването на ДНР и ЛНР обрича усилията за деескалация

Дани Тренчева

Leave a Comment