22.04.2024
България Политика

Стефан Янев: Коалицията се управлява през мобилните телефони

Управляващата коалиция се управлява през мобилните телефони. Това каза пред БНР служебният премиер в периода май-декември 2021 г. Стефан Янев, бивш министър на отбраната в кабинета на Кирил Петков.

Той подчерта, че в самата коалиция механизмите за взаимодействие не работят.

Според бившия служебен премиер изгонването на посланичката на Русия у нас Елеонора Митрофанова е крайна мярка: „Никой посланик няма право да се меси във вътрешните работи на една държава. Въпросът е на преценка дали с изказвания и с действия посланикът се намесва във вътрешните работи, или това е емоционална оценка на някого. В случая говорим за една емоционалност в поведението и фриволност на съответния вицепремиер (Асен Василев – б.р.), който е казал това. Тази комбинация на емоционалност и фриволност не е никак добре в поведението на държавник“.

Той прогнозира, че след евентуално изгонване на руската посланичка двустранните отношения между България и Русия значително ще се влошат.

По думите на Янев с приемането на Плана за възстановяване се дава зелена светлина да се харчат парите, предвидени в него: „Дали ще потекат реки от мед и масло – това не е точният въпрос, защото това финансиране далеч не е гарантирано на базата на представения проект, както е в момента“.

Стефан Янев обяви, че споделя съмненията, възникнали с компанията „Джемкорп“, която предлага „проекта с т.нар. батериен парк“. По думите му има и допълнителна информация, която потвърждава споменатите факти, пораждащи съмнения.

„Ако се потвърдят официално, най-вероятно ще бъде спряно финансирането от ЕК за този проект“, прогнозира той.

„За позицията на премиера Кирил Петков за РСМ показва непознаване на проблема – непознаване на историческата част и неразбиране на перспективата, която стои оттук нататък. Бързането е под външно въздействие, което не е в националния ни интерес“, коментира бившият служебен премиер.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Петима мигранти са задържани на Околовръстния път на София

admin

Ще се отразят ли здравните мерки на вота на 14 ноември

Дани Тренчева

Делото за откритата в куфар Евгения продължава

admin

Парламентът ще заседава извънредно във вторник заради бюджета

Дани Тренчева

Честита Баба Марта!

Дани Тренчева

МВР ще разработва нови електронни административни услуги

Дани Тренчева

Leave a Comment