20.04.2024
България Темида

Отново отложиха делото срещу Местан за катастрофата, при която загина бебе

Окръжният съд в Кърджали не даде ход на днешното заседание по делото за тежката катастрофа през април 2019 г. край момчилградското село Загорско, с участието на Лютви Местан, при която загина 6-месечно бебе.

Местан е един от двамата обвиняеми в процеса. Причина заседанието да бъде отложено бе внесената извън законовия срок допълнителна автотехническа експертиза, възможността на страните да се запознаят детайлно с нея, както и отсъствието на изготвилите я вещи лица.

Допълнителните изчисления са направени по искане на защитата на втория обвиняем в процеса, а именно бащата на починалото пеленаче – Юсеин Тефик Ахмед, управлявал семейния автомобил в деня на инцидента. Те имаха за цел да се установи изходното местоположение на управлявания от Лютви Местан автомобил при катастрофата на кръстовището край Загорско.

Пред журналисти Местан коментира допълнителната експертиза. По думите му в нея е установено, че той се е намирал в правилната лента. Изчисленията са показали също, че скоростта на автомобила, в който е пътувало семейството, е 141,8 км. в час.

Делото бе отложено за 21 февруари от 10:30 часа в Окръжен съд – Кърджали. Тогава Местан отново ще поиска събирането на нови доказателства, имащи за цел да определят точната фактическа обстановка по време на катастрофата, заснети при последващи видеорепортажи, коментира още той.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Ивайло Мирчев: Депутинизация е да осветлим финансирането на всяка партия, действаща като руско прокси в България

Гешев с нова серия преводни документи по „Барселонагейт“ до парламента

admin

Прогноза за времето 4 март 2022

Дани Тренчева

Църкава тачи паметта на Светите безсребърници и чудотворци Кир и Иоан и на Света мъченица Атанасия и трите й дъщери

Дани Тренчева

ПП: Ще се придържаме към коалиционното споразумение

Дани Тренчева

Прокуратурата започна проверка на дом за възрастни хора във Варна

admin

Leave a Comment