28.11.2022
България Политика

„Продължаваме Промяната“ няма да оттегли кандидата си за управител на БНБ

„Продължаваме Промяната“ (ПП) има кандидат за управител на Българската народна банка (БНБ), който е изключително достоен и който няма да бъде оттеглен. Това заяви депутатът от парламентарната група на ПП Михал Камбарев пред журналисти в парламента. Коментарът му е по повод напрежението за гуверньор на БНБ, защото за поста бяха издигнати две кандидатури на партии от управляващата коалиция – Андрей Гюров от ПП и Любомир Каримански от „Има такъв народ“ (ИТН).

Аз мисля, че коалицията изглежда разклатена, но това са нормални процеси. Още в началото дойдохме с ясната заявката, че търсим най-големите експерти. Имаме двама кандидати, за които Народното събрание ще реши, каза още Камбарев на въпрос дали изборът на БНБ ще се отрази на стабилността на правителството.

По-рано днес Каримански обяви на брифинг в парламента, че е получил заплашително съобщение на телефона си от непознат номер. От ИТН обвързаха заплахата с надпреварата за БНБ. Депутатът от ПП Камбарев заяви, че е недопустимо, който и да е гражданин да получава есемес със заплаха. Той очаква органите на реда да си свършат работата по този случай.

От БСП също очакват проверката на службите, стана ясно от коментар на зам.-председателя на парламентарната група (ПГ) „БСП за България“ Иван Ченчев. „Това звучи притеснително, но ние нямаме реална информация“, каза той относно отправената към Каримански заплаха.

Темата бе коментирана и от председателя на ПГ „Демократична България“ Христо Иванов. Той призова двете кандидатури за управител на БНБ да бъдат оттеглени. Според Иванов дискусията по избора трябва да започне начисто.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

„Сиела Норма”: Около 250 машини трябва да бъдат подменени до балотажа

Дани Тренчева

Иван Демерджиев за наводнението в Пловдивско

admin

Дете с травма на главата бе принудено да чака за регистрация пред Спешно отделение

Дани Тренчева

„Български пощи“ стартира традиционния детски конкурс „Най-красиво писмо до Дядо Коледа“.

Дани Тренчева

Мъжеството на пагона: 10 срещу 1

admin

„Възраждане” свали знамето на Украйна от сградата на Столична община

admin

Leave a Comment