24.04.2024
България

Шефът на НСО опроверга твърденията, че срещу него има образувано досъдебно производство

Бригаден генерал Емил Тонев заявява, че не отговарят на истината изнесени в медиите твърдения за образувано преди година досъдебно производство срещу него.

Това пише в опровержение на бригаден генерал Емил Тонев по повод изнесени в медиите неистинни твърдения, разпространено от пресцентъра на Националната служба за охрана, което публикуваме без редакторска намеса:

„Тиражираните слухове, които внушават, че Емил Тонев е проявил насилие спрямо гражданин през юли 2021 г. в столичен парк, имат за единствена цел да компрометират личността на началника на НСО и да очернят неговото име и не почиват върху никакви факти.Показателно е, че именно в последните дни подобни анонимни и строго лъжливи твърдения целенасочено се разпространяват, като остават с неясен източник.

Фактите са както следва: на 25 юни 2021 г. срещу Емил Тонев е подаден сигнал от гражданин. След извършена проверка по образуваната преписка с вх. номер 1755/2021 г. и със свое Постановление от 6 октомври 2021 г. компетентната прокуратура отказва да образува досъдебно производство и прекратява преписката, тъй като не открива данни за извършено престъпление от страна на бригаден генерал Тонев“.

Related posts

40,5% избирателна активност на вота в неделя

Дани Тренчева

„Продължаваме промяната“ и „Възраждане“ отказаха срещи с кандидата за премиер на ГЕРБ Николай Габровски

admin

Важно за учениците в пети, шести и седми клас

admin

Медици от Видин започват гладна стачка

Дани Тренчева

МВР: Започна процедура по отнемане на лиценза на „Делта Гард“

Дани Тренчева

Ивановден е!

Дани Тренчева

Leave a Comment