13.07.2024
България Политика

Кирил Петков: Новото мнозинство от ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ и останалите депутати от „Има такъв народ“ не можаха да направят дори предложение за председател на Народното събрание

Премиерът Кирил Петков заяви, че проваленото заради липса на кворум заседание на Народното събрание е подложило на риск получаването на 2,6 млрд. лв., които са първите средства по Плана за възстановяване и устойчивост, които трябва да получи страната ни.

„Днес не беше приет Законът за управление на европейските средства. С този акт ние днес рискувахме 2,6 млрд. лв. Това са първите пари по Плана за възстановяване и развитие, които ще влязат в икономиката“, посочи Петков преди началото на днешното правителствено заседание.

Премиерът допълни, че на днешното пленарно заседание е трябвало да бъдат обсъдени и промени в Закона за висшето образование, предвиждащи съвместното обучение между различни университети, което също няма да се случи.

„Новото мнозинство от ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ и останалите депутати от „Има такъв народ“ не можаха да направят дори предложение за председател на Народното събрание. Това ли са принципните ходове, които тези партии предприемат?“, попита министър-председателят.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Акция на Прокуратурата и МВР в София

admin

Полиция и жандармерия с акции на територията на цялата Софийска област

admin

НСИ разкри колко ще вземат депутатите в следващия парламент

Дани Тренчева

Пиян шофьор се удари в тир

admin

Фармацевтите ще получават по 10 лв. за обработена рецепта за COVID-19

Дани Тренчева

Ето кои са новите зам.-председатели на Народното събрание

Дани Тренчева

Leave a Comment