28.11.2022
България Политика

Кирил Петков: Новото мнозинство от ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ и останалите депутати от „Има такъв народ“ не можаха да направят дори предложение за председател на Народното събрание

Премиерът Кирил Петков заяви, че проваленото заради липса на кворум заседание на Народното събрание е подложило на риск получаването на 2,6 млрд. лв., които са първите средства по Плана за възстановяване и устойчивост, които трябва да получи страната ни.

„Днес не беше приет Законът за управление на европейските средства. С този акт ние днес рискувахме 2,6 млрд. лв. Това са първите пари по Плана за възстановяване и развитие, които ще влязат в икономиката“, посочи Петков преди началото на днешното правителствено заседание.

Премиерът допълни, че на днешното пленарно заседание е трябвало да бъдат обсъдени и промени в Закона за висшето образование, предвиждащи съвместното обучение между различни университети, което също няма да се случи.

„Новото мнозинство от ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ и останалите депутати от „Има такъв народ“ не можаха да направят дори предложение за председател на Народното събрание. Това ли са принципните ходове, които тези партии предприемат?“, попита министър-председателят.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

5178 са новите случаи на коронавирус, 10,5 на сто положителни проби

Дани Тренчева

2020 г.: Значително намалява детската смъртност, застаряването продължава

Дани Тренчева

Корнелия Нинова замеси бившия зам.-министър на ГЕРБ Александър Манолев в търговията с оръжия

admin

Почина 6-годишното дете, пребито с метална тръба от дядо си

Дани Тренчева

Обсъждат нови ограничителни мерки заради Омикрон

Дани Тренчева

Ново увеличение на пенсиите от 1 юли

admin

Leave a Comment