04.03.2024
България Политика

Отцепници от ИТН първи в листите на ПП

Окончателните листи на „Продължаваме промяната“ за изборите на 2 октомври са готови, но предстои да бъдат гласувани от Националния съвет днес в 16.00 часа. Изпълнителният вече ги е одобрил, така че и да има корекции, те ще са минимални и няма да засягат лидерските места, съобщава „Марица“.

Лидер в Пловдив-град е Никола Минчев, бившият шеф на Народното събрание и местен зет. Съпругата му Силвия, родена под тепетата, също е юрист. Втори е професор Христо Даскалов, бившият шеф на БАХБ, разбил схемите на „Капитан Андреево“. Третото място е за лидера на пловдивските депутати Росен Костурков, следват познатите от миналия парламент Венцислава Любенова, Николай Ангов и Александър Ракшиев.

Минимална е промяната за Пловдив-област. Там лидер остава Костурков, но очакваното включване на Иван Христанов на второ място няма да се осъществи. Последният остава само лидер в Плевен. След Костурков са бившите депутати Стою Стоев (юрист) и Гергана Данева (културолог).

Прави впечатление, че всички кандидати, освен Никола Минчев, са родени в Пловдив или областта. Изненади липсват и в региона. Асен Василев ще поведе листата в родното Хасково. Никола Минчев се изправя срещу Карадайъ в Кърджали – бастионът на ДПС. Ивайло Шотев повежда в Пазарджик, а Михал Камбарев – в Смолян.

Потвърдени са лидерите в София – Асен Василев, Кирил Петков и Христо Петров, популярен като Ицо Хазарта. Бившият МВР шеф Бойко Рашков повежда „Промяната“ в Перник.

Даниел Лорер се нагърбва и с Търговище освен Варна, а за бившия образователен министър Николай Денков е оставен Шумен.

Отцепниците от ИТН получават две лидерски позиция – Радостин Василев в Габрово и Иво Атанасов във Видин. На избираеми места са още Кирил Симеонов (Търговище), Георги Георгиев (Враца и София), Деян Петков (Плевен) и Светлин Стоянов (Русе).

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Радев предложи да дадем жилетки и каски за българите в Украйна

Президентът очаква от правителството промените в цените на електроенергията, на енергоносителите да бъдат поносими за българите

admin

Нинова: Бюджет 2022 г. е най-социалният от последните години

Дани Тренчева

4-годишно дете е най-малката жертва на трагедията на „Струма”

Дани Тренчева

Охранител в заведение удари клиент, той е с опасност за живота

admin

„Пътна полиция“ засилва контрола по пътищата в празничните дни

Дани Тренчева

Leave a Comment