09.02.2023
България Политика

Отцепници от ИТН първи в листите на ПП

Окончателните листи на „Продължаваме промяната“ за изборите на 2 октомври са готови, но предстои да бъдат гласувани от Националния съвет днес в 16.00 часа. Изпълнителният вече ги е одобрил, така че и да има корекции, те ще са минимални и няма да засягат лидерските места, съобщава „Марица“.

Лидер в Пловдив-град е Никола Минчев, бившият шеф на Народното събрание и местен зет. Съпругата му Силвия, родена под тепетата, също е юрист. Втори е професор Христо Даскалов, бившият шеф на БАХБ, разбил схемите на „Капитан Андреево“. Третото място е за лидера на пловдивските депутати Росен Костурков, следват познатите от миналия парламент Венцислава Любенова, Николай Ангов и Александър Ракшиев.

Минимална е промяната за Пловдив-област. Там лидер остава Костурков, но очакваното включване на Иван Христанов на второ място няма да се осъществи. Последният остава само лидер в Плевен. След Костурков са бившите депутати Стою Стоев (юрист) и Гергана Данева (културолог).

Прави впечатление, че всички кандидати, освен Никола Минчев, са родени в Пловдив или областта. Изненади липсват и в региона. Асен Василев ще поведе листата в родното Хасково. Никола Минчев се изправя срещу Карадайъ в Кърджали – бастионът на ДПС. Ивайло Шотев повежда в Пазарджик, а Михал Камбарев – в Смолян.

Потвърдени са лидерите в София – Асен Василев, Кирил Петков и Христо Петров, популярен като Ицо Хазарта. Бившият МВР шеф Бойко Рашков повежда „Промяната“ в Перник.

Даниел Лорер се нагърбва и с Търговище освен Варна, а за бившия образователен министър Николай Денков е оставен Шумен.

Отцепниците от ИТН получават две лидерски позиция – Радостин Василев в Габрово и Иво Атанасов във Видин. На избираеми места са още Кирил Симеонов (Търговище), Георги Георгиев (Враца и София), Деян Петков (Плевен) и Светлин Стоянов (Русе).

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Пенсиите на мъжете по-високи от тези на жените

admin

Дневен хороскоп за 11 януари 2022

Дани Тренчева

МО предостави почивната си база за настаняване на бежанци от Украйна

Дани Тренчева

КПКОНПИ откри данни за корупция в МЗ при закупуването на тестове за учениците

Дани Тренчева

Делта плюс вече е в България

Дани Тренчева

38 са новите случаи на ковид у нас, един човек е починал

admin

Leave a Comment