25.06.2024
България Политика

Кирил Петков: Не гоним Митрофанова, защото това ще е пълно прекъсване на отношенията

За един дипломат поведението на руския посланик Елеонора Митрофанова е непристойно. Следващата стъпка е да я обявим за персона нон грата, но не го правим, защото това ще е пълно прекъсване на отношенията. Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента премиерът Кирил Петков.

По думите му много по-целесъобразно стъпката да е на ниво Европейския съюз. Засега няма страна в Европейския съюз, която да е отзовала руски посланик, отбеляза Петков.

Нашият кораб в Мариупол и неговата безопасност зависят и от руската страна също, там имаме 15 сънародници и животът им зависи от това.

Има 260 метра между кораба и оградата, те са като „алеята на смъртта“, има престрелки. Тази сутрин влязоха руски танкове в пристанището, един беше взривен. В понеделник в 9 часа имаше прозорец, в който имаше възможност много бързо да изведем нашите моряци. Има готов екип, който чака, самият капитан помоли да не правим тази стъпка – какво ще стане, ако някой войник стреля, без да знае. Няма командир, който да дава нареждания на тези войници, каза още Кирил Петков.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Централите с мощност до 20 МW без лицензия

admin

Черна статистика

admin

Неински: Важно е България да има възможност да контролира изпълнението на договора с РСМ

Мъжът, който изгори руското знаме е син на кмета на Панагюрище

admin

Прокуратурата разследва инцидента с бързия влак Варна-София

admin

ПСС предупреждава, че условията за туризъм днес са лоши

admin

Leave a Comment