09.12.2023
България Политика

Кирил Петков: Не гоним Митрофанова, защото това ще е пълно прекъсване на отношенията

За един дипломат поведението на руския посланик Елеонора Митрофанова е непристойно. Следващата стъпка е да я обявим за персона нон грата, но не го правим, защото това ще е пълно прекъсване на отношенията. Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента премиерът Кирил Петков.

По думите му много по-целесъобразно стъпката да е на ниво Европейския съюз. Засега няма страна в Европейския съюз, която да е отзовала руски посланик, отбеляза Петков.

Нашият кораб в Мариупол и неговата безопасност зависят и от руската страна също, там имаме 15 сънародници и животът им зависи от това.

Има 260 метра между кораба и оградата, те са като „алеята на смъртта“, има престрелки. Тази сутрин влязоха руски танкове в пристанището, един беше взривен. В понеделник в 9 часа имаше прозорец, в който имаше възможност много бързо да изведем нашите моряци. Има готов екип, който чака, самият капитан помоли да не правим тази стъпка – какво ще стане, ако някой войник стреля, без да знае. Няма командир, който да дава нареждания на тези войници, каза още Кирил Петков.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Депутатите обсъждат идеята за Временна комисия за промени в Конституцията

Дани Тренчева

Демерджиев: Ако има завладяна държава, МВР не е част от нея

admin

1716 са новозаразените у нас

Дани Тренчева

Прогноза за времето

admin

Полицията проверява депутат от ГЕРБ за нарушаване на карантината

Дани Тренчева

МС дава над 360 000 лв. компенсации за децата, неприети в детски градини

Дани Тренчева

Leave a Comment