22.04.2024
112 България

Задържаха двама младежи за въоръжен грабеж

Криминалисти от Шумен задържаха извършители на грабеж с оръжие, съобщиха от пресцентъра на полицията в града.

Сигнал за престъплението е подаден малко след 3:00 часа на 13 септември.  Съобщено било, че неизвестни, нахлули в заведение в центъра на града с маски на главите, насочили оръжие към служител, взели оборота и се отправили в неизвестна посока.

Полицейски екипи и криминалисти пристигнали на място и започнали незабавни действия за установяване на извършителите. Извършен бил  обход в района, но евентуалните извършители не били установени.

Изяснено било, че те били двама, носили маски и ръкавици. Единият насочил пистолет към служител в заведението, казал му да не мърда и да предаде наличния оборот. Другият се насочил зад бар плота, взел парична сума – малко над 1000 лева, след което двамата напуснали заведението. От полицията отказаха да уточнят кое е заведението, в което е извършен грабежът.

Извършените  множество оперативни действия дали резултат. Малко след 10:30 часа вчера като евентуален извършител е задържан 17-годишен местен жител, а часове по-късно – 20-годишен шуменец, за когото се предполагало, че му е съучастник. Намерени и иззети са множество следи и веществени доказателства.

Двамата са разпитани и задържани за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. 20-годишният шуменец не е криминално проявен, а 17-годишният е установяван да държи през 2021 г. високорискови наркотични вещества- кокаин. Работата по документиране на престъплението продължава под ръководството на Районната прокуратура в Шумен.

Миналата година през август служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВР и РУ-Шумен установиха извършител на въоръжен грабеж в игрална зала в града – 27-годишен мъж от Търговище. Тогава в игрална зала на бул. „Симеон Велики“ в Шумен влязъл мъж, който заплашил с пистолет работещия в обекта и отнел 350 лева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Здравното министерство с онлайн система за набиране на доброволци в борбата срещу COVID-19

Шофьор блъсна жена на пешеходна пътека в Благоевград

Дани Тренчева

Съюзът на пчеларите: Българският мед ще поскъпне най-малко с 10%

Дани Тренчева

Спецпрокуратурата отказа да образува досъдебно производство срещу главния прокурор по сигнал на Рашков

Дани Тренчева

Средната брутна работна заплата у нас нараства

Дани Тренчева

Д-р Виткова: България вече е във фазата на Омикрон

Дани Тренчева

Leave a Comment