24.04.2024
България Политика

Кандидатът за управител на БНБ Любомир Каримански заплашван да се откаже

Още снощи МВР е започнало да работи по казуса. Аз лично се обадих на министър Рашков и на Пламен Тончев, на най-високо ниво в ДАНС, и разпоредих, че трябва всичко да направят тези две служби, за да знаем кой е пуснал този есемес. Това каза премиерът Кирил Петков пред журналисти в парламента по повод информацията, че председателят на бюджетната комисия и кандидат за управител на БНБ Любомир Каримански вчера следобед е получил на личния си телефон съобщение със заплаха.  „Откажи се или проблемите ти ще започнат веднага и нямаш на представа колко ще бъдат сериозни“, гласи съобщението, цитирано от Каримански на брифинг в парламента.

Премиерът коментира, че е недопустимо този вид заплахи да се изпращат към който и да било. Обадих се на Каримански да му кажа, че българската държава застава с всичките си органи да разберем кой си е позволил такова действие, посочи Петков.

Пълен абсурд е да се казва, че по някакъв начин идва от другия кандидат, това е абсолютно невъзможно, коментира министър-председателят и лидер на „Продължаваме Промяната“, издигнала другата кандидатура за управител на БНБ – на Андрей Гюров. Въпросът е кой се опитва да направи тази провокация. Някой я прави нарочно в този момент, но ние ще разберем, защото когато на всички служби им се сложи това като най-висок приоритет, ще разберем кой, и този човек ще си понесе своята наказателна отговорност, допълни Петков.

Той коментира, че със сигурност това са мутренски похвати. По думите му „сега въпросът е кои са мутрите, които са го изпратили това нещо“.

Попитан дали има напрежение в коалицията между „Продължаваме Промяната“ и „Има такъв народ“, премиерът каза, че коалицията е сложна структура, но до този момент всичките проблеми са успявали да ги прескочат. По думите му е въпрос на разговори, за да могат да напредват.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Проф. Кантарджиев: Антигенните тестове не бъркат грип с COVID, не може коза с овца да се сбърка

Дани Тренчева

„Възраждане“ организира протест срещу зеления сертификат

Дани Тренчева

Прокуратурата няма да разследва сигнала за ваксини с изтекъл срок на годност

Дани Тренчева

Днес е Еньовден

admin

Правната комисия прие на първо четене промени в Закона за обществените поръчки

admin

Фандъкова: Очаквам категорично решение за връщането на големите ученици в клас

Дани Тренчева

Leave a Comment