21.07.2024
България Политика

Кандидатът за управител на БНБ Любомир Каримански заплашван да се откаже

Още снощи МВР е започнало да работи по казуса. Аз лично се обадих на министър Рашков и на Пламен Тончев, на най-високо ниво в ДАНС, и разпоредих, че трябва всичко да направят тези две служби, за да знаем кой е пуснал този есемес. Това каза премиерът Кирил Петков пред журналисти в парламента по повод информацията, че председателят на бюджетната комисия и кандидат за управител на БНБ Любомир Каримански вчера следобед е получил на личния си телефон съобщение със заплаха.  „Откажи се или проблемите ти ще започнат веднага и нямаш на представа колко ще бъдат сериозни“, гласи съобщението, цитирано от Каримански на брифинг в парламента.

Премиерът коментира, че е недопустимо този вид заплахи да се изпращат към който и да било. Обадих се на Каримански да му кажа, че българската държава застава с всичките си органи да разберем кой си е позволил такова действие, посочи Петков.

Пълен абсурд е да се казва, че по някакъв начин идва от другия кандидат, това е абсолютно невъзможно, коментира министър-председателят и лидер на „Продължаваме Промяната“, издигнала другата кандидатура за управител на БНБ – на Андрей Гюров. Въпросът е кой се опитва да направи тази провокация. Някой я прави нарочно в този момент, но ние ще разберем, защото когато на всички служби им се сложи това като най-висок приоритет, ще разберем кой, и този човек ще си понесе своята наказателна отговорност, допълни Петков.

Той коментира, че със сигурност това са мутренски похвати. По думите му „сега въпросът е кои са мутрите, които са го изпратили това нещо“.

Попитан дали има напрежение в коалицията между „Продължаваме Промяната“ и „Има такъв народ“, премиерът каза, че коалицията е сложна структура, но до този момент всичките проблеми са успявали да ги прескочат. По думите му е въпрос на разговори, за да могат да напредват.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Над 180 хил. изтегляния на приложението на НАП за проверка на касови бележки

Дани Тренчева

„Възраждане” свали знамето на Украйна от сградата на Столична община

admin

Депутатите удължиха работното си време

Дани Тренчева

Църквата почита днес преп. Исидор Пелусиотски

Дани Тренчева

Медиците от Видин прекратяват гладната стачка

Дани Тренчева

Обмислят по-скъпа вода за домакинствата, които харчат повече кубици

Дани Тренчева

Leave a Comment