24.04.2024
Банско Пулсът на Югозапада

Доброволци зарадваха възрастни хора от Банско преди Великден

Доброволци от кампанията „Бъди човек“ зарадваха възрастни хора от Банско преди Великден. Повече от 40 пенсионери и социално слаби хора в планинския град са получили пакети с основни храни, месо и десерти, каза за БТА Георги Ангелов, който е един от четиримата доброволци в града.

Кампанията се организира два пъти годишно – преди Великден и за Коледа. Има много дарители, повечето са обикновени хора, които даряват суми, каза Ангелов и допълни, че доброволците не събират парите, а молят дарителите да изберат малък квартален магазин и да пазаруват необходимите продукти. „Така правим добро два пъти – помагаме на пенсионерите и социално слаби и помагаме на малките хранителни квартални магазини“, посочи той.

Двигатели на кампанията в Банско са четирима доброволци. Освен Георги Ангелов, в доброволческата инициатива участват две детски учителки – Елена Колевичина и Здравка Юнчова, както и ученичката Катерина Юнчова. „Всеки път се опитваме да приобщаваме ученици, за да се учат от малки да правят добро.“, разказа Георги.

И тази година пакетите с храни са пълни, посочи доброволецът. Разлика в разнообразието и количеството спрямо предходните кампании няма, но за целта са били необходими повече средства. Докато преди сме правили от 25 до 30 лв. в пакет, в момента е 50 лв., защото всички цени се повишиха, допълни Георги.

Тази година доброволците с раздали и сто пасти на пенсионерите от Банско и Добринище, дарени от сладкарница „Дана“, посочиха доброволците от кампанията.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Катастрофа затруднява движението на АМ „Струма“

admin

Заради изборни нарушения на местния вот преди 1 г., наказват с глоби до 200 лв. 3-ма членове на СИК в Благоевград

42-годишният Ангел Андреев извади Богоявленския кръст в село Черниче

Дани Тренчева

Без зелен сертификат на лифта в Банско

Дани Тренчева

Учениците в община Сандански преминават към онлайн обучение

Дани Тренчева

Десетокласничката Ивана Димитрова от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Симитли с награда от Националния конкурс „Вярата, без която не можем…”

Дани Тренчева

Leave a Comment