24.04.2024
България Политика

Борисов към управляващите: Вие нямате лидер, нямате човек, който да носи отговорност

3-4 дена украинският външен министър е в България, в българския парламент. Депутатите днес се занимаха с всичко друго, но не и с належащото. Той стоеше в килера, в коридора и не го поканиха да влезе и да се опита да ги убеди в това, което иска. Не му беше дадена тази възможност. Това каза на брифинг лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов.

В същото време си гласуваха 10 дена ваканция и си заминаха. Не включиха офшорките, нито тока, нито Украйна. Заминаха да си почиват със скъпо платените от данъкоплатците БМВ Седма серия. За три месеца и джипките не им харесват, поръчаха си БМВ Седма серия, добави той.

Премиерът Петков каза, че България ще даде на Украйна каски и жилетки. 3-4 дена г-н Кулеба се върти като сираче в парламента и накрая отговори на Кирил Петков: „Да, важно е да има каски и жилетки, но нека бъдем сериозни, ако имаш каска и бронежилетка, но нямаш оръжие, те нямат голям ефект. Това означава, че искате да умрем защитени“, заяви Борисов.

Депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев обяви, че за последните два месеца износът на оръжие от България е скочил двойно.

Ние не сме против това, но сме против да бъдем двулични. Единственият начин да бъде спрян Путин е това. Затова стига сте се въртолили, посочи Борисов.

Ако бяха вкарали днес това решение, то щеше да мине с нашите гласове. Вкарайте въпроса в парламента и го решете, защото се излагаме пред евроатлантическите ни партньори, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Борисов се обърна към управляващите с думите: „Вие нямате лидер, нямате човек, който да носи отговорност. Вие се гънете зад червени линии, зад килима, под килима“.

Бившият премиер отбеляза, че е бил първият, който е нарекъл руския президент Владимир Путин агресор след инвазията на страната му в Украйна.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

ГЕРБ-СДС на консултации при президента

admin

Изгоря популярното заведение „Лого“ в Перник

admin

Прокуратурата не е информирана за действия по разследването „по неотложност“ спрямо политически лица

Акция на полицията в Пернишко

admin

Депутат подаде оставка след селфи с Пеевски

Дани Тренчева

6007 са новите случаи на коронавирус у нас

Дани Тренчева

Leave a Comment