20.06.2024
България

Близо 900 000 са безработните в България

Близо 900 000 са българите, които нито работят, нито учат, съобщи Стефано Скарпета, Директор на Дирекция „Заетост, труд и социални въпроси“ в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). На онлайн форум той представи основни констатации от доклада за България на тема „Връзка между хората и работните места: Достигане до неактивните и безработните лица в България и активирането им“.

Докладът е изготвен като част от проект „Реформиране на съществуващите и разработване на нови мерки за активиране на неактивни лица и тяхното включване в пазара на труда в България“, който е съфинансиран от Европейския съюз и се изпълнява в сътрудничество с Европейската комисия чрез Програмата за подкрепа на структурните реформи, съобщава БТА.

Едва около 20 процента от хората, които нито работят, нито учат, са регистрирани в Агенцията по заетостта, което е изключително малко в сравнение с данните от други държави. Много е трудно да бъдат достигнати, голяма част от тях са с ниско образование, с малко умения, подходящи за пазара на труда, констатират експертите.

Related posts

„Български пощи“ възобновяват приемането и изплащането на вътрешните парични преводи

Прогноза за времето – 17 декември 2021

Дани Тренчева

Откриха 32 малки питона, скрити между чорапи на ГКПП Капъкуле

admin

Бивш социален министър: Липсва яснота за размера на минималната пенсия от 1 януари

Дани Тренчева

„Досиетата Пандора“: Делян Пеевски не е декларирал три офшорки, чака се проверка

Дани Тренчева

7 062 нови случая на COVID-19 са потвърдени у нас през последното денонощие

Дани Тренчева

Leave a Comment