01.12.2022
България

Близо 900 000 са безработните в България

Близо 900 000 са българите, които нито работят, нито учат, съобщи Стефано Скарпета, Директор на Дирекция „Заетост, труд и социални въпроси“ в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). На онлайн форум той представи основни констатации от доклада за България на тема „Връзка между хората и работните места: Достигане до неактивните и безработните лица в България и активирането им“.

Докладът е изготвен като част от проект „Реформиране на съществуващите и разработване на нови мерки за активиране на неактивни лица и тяхното включване в пазара на труда в България“, който е съфинансиран от Европейския съюз и се изпълнява в сътрудничество с Европейската комисия чрез Програмата за подкрепа на структурните реформи, съобщава БТА.

Едва около 20 процента от хората, които нито работят, нито учат, са регистрирани в Агенцията по заетостта, което е изключително малко в сравнение с данните от други държави. Много е трудно да бъдат достигнати, голяма част от тях са с ниско образование, с малко умения, подходящи за пазара на труда, констатират експертите.

Related posts

Кацаров: Няма да има локдаун

Дани Тренчева

Герджиков: Изходът от ситуацията е болница „Лозенец“ да премине към СУ

Дани Тренчева

Разследват палеж на автомобили в Перник

admin

Нова опасна мода сред децата

admin

Ето верните отговори на матурата по БЕЛ

Ударът с превозвачите, или за плана за сваляне на правителството

Петър Петров

Leave a Comment